Dünya Putin'in 'beyni'ni yok etmek isterken kızını öldürdüler! Havaya uçtu...

Putin'in 'beyni'ni yok etmek isterken kızını öldürdüler! Havaya uçtu...

21.08.2022 - 12:04 | Son Güncellenme:

Altıncı ayındaki Ukrayna işgalinde suikast paniği... Aşırı milliyetçiliğiyle tanınan ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin "beyni" olarak anılan Putin'in sağ koluna düzenlenen suikast girişimi amacından şaştı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 179 gündür sürerken, Rusya tarafından  gelen haber dünyada ilk haber oldu. Ukrayna savaşının 'beyni' olarak anılan Alexander Dugin'e yönelik düzenlenen suikast felaketle sonuçlandı. Çoğunlukla Rus liderin 'beyni' olarak adlandırıl Dugin'i öldürmek için aracına yerleştirilen bomba patladığında, kontağı çalıştıran kendisi değil kızı Darya idi. Ukrayna'daki savaşının mimarlarından biri olan Vladimir Putin'in sözde 'Rasputin'inin kızı Moskova'nın eteklerinde meydana gelen bombalı saldırıda havaya uçtu.

Haberin Devamı

RUS MEDYASINDA KORKUNÇ MANŞET 

Rus medyası, Cumartesi gecesi başkentin hemen dışındaki Bolshiye Vyazyomy köyü yakınlarındaki bir otoyolda meydana gelen patlamada ünlü bir faşist olan 60 yaşındaki babası Alexander Dugin'in milliyetçi kızı Darya'nın "paramparça olduğunu" yazdı. İddiaya göre bombalama olay yerinde çekilen görüntüler, arabanın yol kenarında alevler içinde kaldığını gösteriyor.

Putinin beynini yok etmek isterken kızını öldürdüler Havaya uçtu...

Ukrayna'nın doğusundaki Kremlin yanlısı ayrılıkçı Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin başkanı olan Putin sempatizanı Denis Pushilin, Ukraynalı "teröristleri" Dugin'in kızını "havaya uçurmakla" suçladı. Telegram'a şunları yazdı:

"UKRAYNALI TERÖRİSTLER" İDDİASI

Ukrayna rejiminin teröristleri, Alexander Dugin'i ortadan kaldırmaya çalışırken kızını havaya uçurdu... Bir arabada. Darya'nın kutsal hatırası, o gerçek bir Rus kızı!

Hükümette resmi bir rolü olmamasına rağmen, eskiden Putin yanlısı Tsargrad TV kanalının editörlüğünü yapan aşırı sağ okült bir yazar olan Dugin, Rus savaş çığırtkanının 'guru danışmanı' olarak görülüyor ve onun üzerinde büyük bir etkisi olduğu bildiriliyor. Dugin, Putin tarafından 2014 yılında Kırım'ı ilhak etmesini haklı çıkarmak için kabul edilen Novorossiya (Yeni Rusya) terimine yeni bir hayat vermesiyle tanınıyor.

Putinin beynini yok etmek isterken kızını öldürdüler Havaya uçtu...

Haberin Devamı

ABD'DEN BABA KIZA YAPTIRIM

Dugin, 1997 tarihli Foundations of Geopolitics kitabında 'Dublin'den Vladisvostok'a' Rus yönetimini savunan, uzun zamandır yayılmacı bir Rusya'nın hayalini kuruyordu. Bir keresinde Ukrayna'nın kontrolünü geri almamanın 'tüm Avrasya için çok büyük bir tehlike' olacağını söylemişti. Ülkede Rusya destekli güçler için savaşçı topladığı iddiasıyla 2015'te ABD tarafından yaptırım uygulanmıştı.

Kızı Darya, Donald Trump ile Hillary Clinton arasındaki 2016 seçimlerine müdahale ettiğinden şüphelenilen Yevgeny Prigozhin'in sahibi olduğu United World International (UWI) web sitesinin baş editörü olduktan sonra ABD Hazinesi tarafından yaptırıma uğradı.

Putinin beynini yok etmek isterken kızını öldürdüler Havaya uçtu...

TURİSTLER KIRIM'DAN KAÇIYOR

Alexander Dugin'e suikast girişimi haberi, kamikaze drone saldırısının Rusya'nın Kırım'daki donanma karargahını vurmasının ve dün bir diğer şüpheli Ukrayna baskınında büyük bir patlama yaşanmasının ardından geldi. Rus turistler popüler yaz yarımadasından kaçarken, donanma karargahının doğrudan isabet aldığı bildirildi.

Haberin Devamı

"BURADAN GİDELİM"

Sivastopol Valisi Mihail Razvozhaev saldırıyı doğruladı ve Telegram'a şunları yazdı:

Körfezde küçük silahlarla çalışmasına rağmen ne yazık ki drone vurulmadı. Alçaktan uçtu. Ölen yok. Mümkünse herkesin bir saat içinde evde olması gerekiyor.

Rusya, Sivastopol'un kuzeyindeki Yevpatoriya tatil beldesine de gelen saldırılara maruz kaldı ve paylaşılan görüntülerde, bir adamın "Toplanalım ve buradan gidelim. Bunlar havai fişek değil" dediği duyurdu.

Putinin beynini yok etmek isterken kızını öldürdüler Havaya uçtu...

Putin'in ilhak edilen Kırım'daki rejiminin başkanı Sergei Aksyonov, Batı Kırım'da hava savunma sisteminin etkinleştirildiğini söyledi ve ekledi:

Hedef vuruldu. Herhangi bir hasar ve yaralı yoktur. Ordumuz görevlerini net, profesyonel ve etkin bir şekilde yerine getiriyor. Herkesten sakin olmasını ve yalnızca resmi bilgilere güvenmesini rica ediyorum.

Bu ay savaşta yeni bir gelişme olan Kırım'a yönelik saldırı korkusu, yarımadadan kaçan turistler arasında hissediliyor. Dünkü saldırı, işgal altındaki yarımadanın derinliklerinde Ukrayna kuvvetleri tarafından yapıldığına inanılan bir dizi gizemli patlamanın sonuncusu oldu.