Dünya Pyonyang: Tayfun sırasında önce Kim hanedanının portrelerini koruyun

Pyonyang: Tayfun sırasında önce Kim hanedanının portrelerini koruyun

11.08.2023 - 12:21 | Son Güncellenme:

Kim hanedanın üyeleriyle ilgili sembollere kaza eseri de olsa zarar vermenin suçu, bu ülkedeki yasalara göre idamla yargılanmak olabiliyor.

Pyonyang: Tayfun sırasında önce Kim hanedanının portrelerini koruyun

Pyonyang yönetimi, ülkeyi etkisi altına alan Ganun Tayfunu sırasında Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Kim hanedanlığı üyeleriyle ilgili sembollerin tahrip olmaması için halkın seferber olmasını istedi.

Haberin Devamı

Ülkeyi yöneten Kuzey Kore İşçi Partisi’nin resmi yayın organı olarak görev yapan The Rodong Sinmun gazetesinde yapılan çağrıda, Ganun Tayfunu sırasında halkın “önceliğinin” Kim hanedanının portreleri, heykelleri, mozaikleri, duvar resimleri ve diğer kalıntılarının “güvenliğini sağlamak” olması gerektiği uyarısı yapıldı.

ZARAR VERME SUÇUNUN CEZASI İDAM

Kim hanedanın üyeleriyle ilgili sembollere kaza eseri de olsa zarar vermenin suçu, bu ülkedeki yasalara göre idamla yargılanmak olabiliyor. Kore Yarımadası’na inmeden önce Japonya’dan geçen tropikal fırtına Ganun, güney komşularına şiddetli yağmur getirdikten sonra cuma günü erken saatlerde Kuzey Kore’ye ulaştı.

Ülkeyi şu anda yöneten Kim Jong-un, babası Kim Jong-il ve Kuzey Kore’nin kurucusu dedesi Kim il Sung’un portreleri, heykelleri ülkedeki her evde, kamu binalarında, sokaklarda boy gösteriyor.

Haberin Devamı

Kuzey Kore’ye ulaşan tropik fırtına, Güney Kore'de sellere ve toprak kaymalarına neden olurken en az 47 kişi hayatını kaybetmiş, risk altında yaşayan 16 binden fazla insan evlerinden tahliye edilmek zorunda kalmıştı. BM’nin yaptırımlarına hedef olan Kuzey Kore, tarım sektöründeki olumsuz gelişmeler yüzünden uzun zamandır gıda sıkıntısı çekiyor. Kim ailesi, 1948 yılında kurulduğundan bu yana ülkeyi yönetiyor.

Bu arada devlet haber ajansı KCNA’da çıkan bir haberde, ülkedeki tüm resmi organların, anormal hava koşullarıyla başa çıkmak için etkili bir çalışma yürüttüğü bildirildi. Haberde, “kuvvetli rüzgar, sel, fırtına ve tayfun tahdidine karşı ülke genelinde gerekli uyarıların yapıldığı ve tarım ürünlerinin ve hassas bölgelerin korunması için seferber olunduğu” vurgulandı.