Dünya Araştırmadan çıkan sonuç: Romatizmam azdı yağmur geliyor

Araştırmadan çıkan sonuç: Romatizmam azdı yağmur geliyor

15.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hava durumuna göre insanların ağrı çektiği iddiası, bir batıl inanç değilmiş. Bilime göre de yağmur yağdığında romatizma ağrıları artabiliyor, ortopedik ağrılar ve migren soğukta, rüzgârda ortaya çıkabiliyor.

Araştırmadan çıkan sonuç: Romatizmam azdı yağmur geliyor

ABD’deki Georgia Üniversitesi’nden uzmanlara göre, kronik ağrı çeken insanlar için hava durumu etkileyici bir faktör olabilir. Ankete katılanların yüzde 70’i davranışlarını hava durumuna dayalı ağrı tahminlerine göre değiştireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Araştırmanın baş yazarı Christopher Elcik, “Hava durumları ile ağrı arasında daha tutarlı ilişkiler buluyoruz, dolayısıyla hava durumuna dayalı ağrı tahminleri yapmak daha mümkün görünüyor” dedi.

Uluslararası Biyometeoroloji Dergisi’nde “Hava durumuna dayalı ağrı tahminlerinin algılanması ve bunların günlük aktiviteler üzerindeki etkisi” başlığı altında yayımlanan çalışma, 4.600’den fazla kişiyi araştırdı. Migren hastalarının yüzde 89’u hava durumunu ağrı düzeylerini etkileyen bir unsur olarak tanımladı ve yüzde 79’u hava durumunun ağrıyı tetiklediğini söyledi. 

Yazarlar