Dünya Rus Bakan Salagaj Danimarka’ya sokulmadı

Rus Bakan Salagaj Danimarka’ya sokulmadı

13.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Bakanı ve Sağlık Bakan Yardımcısı Oleg Salagaj’ın, Danimarka’ya girişine izin verilmediği belirtildi.

Rus Bakan Salagaj Danimarka’ya sokulmadı

İRFAN KURTULMUŞ Kopenhag - Rusya’nın Danimarka Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Salagaj’ın, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) 12-14 eylül tarihlerinde düzenlediği bölgesel toplantıya katılmak için geldiği Kopenhag’da havalimanında ülkeye girişinin reddedildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada “Danimarkalı yetkililer, DSÖ üyesi ülkelerin resmi temsilcilerinin Danimarka’daki etkinliklere engelsiz erişimini sağlama yükümlülüklerini büyük ölçüde ihlal etti” denildi.

TARLAYA ACİL İNİŞ

Öte yandan Rus şirketi Ural Havayolları’na ait Airbus A320 yolcu uçağı dün sabah, Sibirya’nın Omsk kentine gitmek üzere Rusya’nın Soçi kentinden havalandı.

Uçakta 161’i yolcu, 6’sı mürettebat olmak üzere 167 kişi bulunuyordu. Ancak uçak, Sibirya’nın Novosibirsk bölgesindeki Kamenka köyü yakınlarında bir tarlaya acil iniş yaptı. Şirketten yapılan açıklamada, sorunsuz bir iniş yapan uçakta bulunanlar arasında ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

TAHLİYE EDİLDİLER

Rus medyası, yolcu uçağının teknik nedenlerden dolayı Novosibirsk Havaalanı’na iniş talebinde bulunduğunu, daha sonra bir tarlaya indiğini, yolcuların da tahliye edildiğini belirtti. Tüm yolcuların yakın bir köye getirildiği bildirilirken tıbbi yardım istenmediği vurgulandı. Teknik bir arıza denilse de Rusya Soruşturma Komitesi’nin hava trafik güvenliği kurallarının ihlali nedeniyle ceza davası açtığı da ifade edildi. Rusya’nın havacılık endüstrisi, Ukrayna’ya yönelik saldırı nedeniyle Batılı ülkeler yaptırım uyguladığından uçaklarını onarmak için yeni parçalar almakta zorlanıyor. Bu da uçuş güvenliğinde risk yaratıyor.