Dünya Rus füzeleri durmadı!

Rus füzeleri durmadı!

16.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik füze saldırılarının bu defaki hedefi Dnipro kentindeki bir binaydı. Burada 21 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Rus füzeleri durmadı

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik füze saldırıları, bu kez de Dnipro kentine yöneldi. Nitekim önceki gece Rus füzesiyle vurulan bir apartmanda, ilk belirlemelere göre 21 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Haberin Devamı

Ukrayna’nın orta bölgelerinin doğu kesiminde yer alan Dnipro’nun meclis başkanı Mikola Lukaşuk, 21 kişinin öldüğü saldırıda 73 kişinin yaralandığını, 35 kişininse halen kayıp olduğunu belirtti. Lukaşuk, kısmen çöken binanın enkazından kurtarılan 38 kişiden altısının çocuk olduğunu duyurdu. Dnipropetrovsk Valisi de, hastanede tedavi gören 40 kişiden 4’ünün yoğun bakımda olduğunu, 40’tan fazla kişinin akıbetinin de belirsiz olduğunu ifade etti. 

Ukrayna ordusu, Dnipro’daki apartmanın X-22 tipi füzeyle vurulduğunu duyurdu. Ordu, Ukrayna hava savunma sistemlerinin bu füzeyi vurup düşürme kapasitesine sahip olmadığını belirtti. 

Yardım çağrısı

Öte yandan Ukrayna ordusu, dün yaptığı açıklamada, Rusya’nın önceki gün üç savaş uçağı, 57 füze ve 69 roket saldırısı düzenlediğini duyurdu. Açıklamada, bu roketlerden 26’sının düşürüldüğü vurgulandı.

Haberin Devamı

Son haftaların en yoğun Rus bombardımanına hedef olan Ukrayna’da önceki gün Dnipro’nun yanı sıra Odessa, Harkov, Lviv ve başkent Kiev de vuruldu. Bir kez daha sivil altyapının hedef alındığı saldırılar sonrası geniş çaplı elektrik kesintileri yaşandı.Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de önceki gün yaptığı açıklamada, daha fazla askeri yardım için Batı’ya bir kez daha çağrıda bulundu. Rus “terörünün” yalnızca cephede durdurulabileceğini söyleyen Zelenskiy, “Bunun için ne lazım? Ortaklarımızın depolarındaki silahlar” dedi.

Yazarlar