Dünya Rusların en elit askerleriydiler! Spetsnaz tugayı yok edildi

Rusların en elit askerleriydiler! Spetsnaz tugayı yok edildi

14.04.2023 - 15:20 | Son Güncellenme:

ABD'li ulusal muhafız Jack Teixeira tarafından sızdırılan belgelerde Rus ordusu hakkında çok çarpıcı gerçekler ortaya çıktı. Belgelere göre Zelenskiy'i yakalama emrini bile alan tugaylar cephede çoktan hayatını kaybetti.

Rusların en elit askerleriydiler Spetsnaz tugayı yok edildi

Ortaya çıktığı günden beri dünyada deprem etkisi yaratan Pentagon belgeleri gündemdeki sıcaklığını koruyor. Sızan belgeler ağırlıklı olarak Rusya-Ukrayna savaşına ait. İki tarafın da savunma ve saldırı planlarını içeren belgelerin yanı sıra diğer ülkelerin de savaşta aldığı konumlar ve gizli planları dosyalarda yer alıyor.

Haberin Devamı

SIZDIRAN ASKER YAKALANDI

Belgeleri sızdıran kişi ise Jack Dougles Teixeira isimli ABD'li ulusal muhafız. Gün içerisinde yakalanan 21 yaşındaki Teixaeira hakkında FBI 'Vatan haini' benzetmesini yaptı.

 Belgelerin kimin sızdırdığı bir süredir belirsizdi. Bazı iddialara göre belgeleri Rus hackerlar sızdırmıştı. Kremlin yanlısı Telegram kanalları başlangıçta bu belgelerin doğruluğundansa sadece içeriğine odaklandı.

Rusların en elit askerleriydiler Spetsnaz tugayı yok edildi

GÖREVLERİ ZELENSKİY'İ YAKALAMAKTI

Öte yandan ABD merkezli Washington Post gazetesi sızdırılan belgelerde yeni bilgilere ulaştı. Bu bilgilere göre Ukraynalılar, Rusya'nın gizli özel kuvvetleri olan 'Spetsnaz' birliğini yok etti.

Spetsnaz birlikleri Rusların en elit askeri birliğidir. Öyle ki en gizli görevler bu askerlere verilir ve eksiksiz yapmaları beklenir. Habere göre Volodimir Zelensky'yi yakalama emri de bu birliğe verilmişti.

Haberin Devamı

BİRİ HARİÇ HEPSİ YOK EDİLDİ

Ortaya çıkan belgelerin detaylarında ise bu birliklerin savaşın başında yok edildiği ve cephe hattındaki sarsıcı kayıpların Rus askerlerin moralini bozduğu yazıldı. Buna göre bu birliğin yok edilmesi sadece Ukrayna'da değil birliğin dünyanın geri kalan kısımlarında da etkisini yitirmesini öngörüyor.

Belgede Rusya'nın güneyindeki 22. Spetsnaz Tugayı tarafından kullanılan bir üssün uydu görüntülerinin öncesi ve sonrası da var. Fotoğrafa göre 2022 yazının sonlarında Ukrayna'daki muharebe operasyonlarından dönen beş Rus Ayrı Spetsnaz tugayından biri hariç hepsi yok edildi.

Rusların en elit askerleriydiler Spetsnaz tugayı yok edildi

TELAFİSİ YILLAR SÜRECEK

ABD belgeleri, Spetsnaz askerlerinin en az dört yıllık uzmanlık eğitimi gerektirdiğini söylüyor ve Moskova'nın bu birimleri yeniden oluşturmasının on yıl kadar sürebileceği sonucuna varıyor.

Belgeler, Ukrayna'da tahmini olarak kaç özel kuvvet askerinin öldürüldüğünü veya yaralandığını söylemiyor, ancak istihbarat dinlemelerine atıfta bulunan materyaller, neredeyse tüm tugayın yok edildiğini gösteriyor.

Rusların en elit askerleriydiler Spetsnaz tugayı yok edildi

ABD hükümetinin değerlendirmeleri, analistlerin gözlemleriyle örtüşüyor. Rusya askeri uzmanı ve Dış Politika Araştırma Enstitüsü kıdemli üyesi Rob Lee en iyi savaşçılarını kaybeden Rusların cephede istihbarat toplama ve keşif dahil en becerikli özelliklerini kullanamadığını aktardı.