Dünya Rusya'dan Lviv'e füze saldırısı: 4 ölü

Rusya'dan Lviv'e füze saldırısı: 4 ölü

06.07.2023 - 12:45 | Son Güncellenme:

Rusya'nın Ukrayna'nın batısındaki Lviv'e düzenlediği füze saldırısında en az dört kişi hayatını kaybetti. Zelenskiy, saldırıya "somut bir yanıt" verileceğini duyurdu.

Rusyadan Lvive füze saldırısı: 4 ölü

Rusya'nın Ukrayna'nın batısındaki Lviv kentine düzenlediği füze saldırısında en az dört kişi hayatını kaybetti. Ukrayna İçişleri Bakanı Ihor Klimenko Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, füzenin bir apartmana isabet ettiğini, binanın üçüncü ve dördüncü katlarının hasar gördüğünü belirtti. Saldırıda dört kişinin yaşamını yitirdiğini, dokuz kişinin yaralandığını söyleyen Klimenko, kurtarma ekiplerinin enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalarını sürdürdüğünü de sözlerine ekledi. Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovyi saldırıda Ulusal Politeknik Üniversitesi'nin bir yurdu ile 50 apartmanın hasar gördüğünü belirtti. Sadovyi Telegram paylaşımında, bunun Rus işgalinin başlamasından bu yana Lviv'de sivil altyapıyı hedef alan en büyük saldırı olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

ZELENSKİY: YANIT VERECEĞİZ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy saldırıya "somut bir yanıt" vereceklerini duyurdu. Zelenskiy Telegram üzerinden yayınladığı video mesajında, saldırıda "ne yazık ki ölenler ve yaralananlar" olduğunu belirterek, "Düşmana kesinlikle bir yanıt verilecek. Somut bir yanıt" dedi.

Ukrayna'nın batısındaki Lviv, çatışmaların yoğun olarak yaşandığı cephelerin yüzlerce kilometre uzağında bulunuyor. Ancak kent 24 Şubat 2022 tarihinde Rusya'nın işgali başlatmasından bu yana saldırıların hedefi oluyor.