Dünya Rusya’dan yeni misilleme

Rusya’dan yeni misilleme

01.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya, Ukrayna’nın Rus sınır kenti Belgorod’a düzenlediği ve en az 24 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya misillemede bulunduğunu bildirdi. Rus birliklerinin, Harkov’daki askeri bölgelere ve “yabancı paralı askerlere” misilleme amaçlı saldırılar düzenlediği belirtiliyor.

Rusya’dan yeni misilleme

Ukraynalı yetkililer, Harkov’un füze ve SİHA’larla vurulmasıyla en az üç kişinin öldüğünü ve 28 kişinin de yaralandığını söyledi. Ukrayna ordusu, çok sayıda füzenin Harkov’u vurduğunu ve yaralananlar arasında iki çocuğun bulunduğunu söyledi. Saldırılarda konutlar, oteller ve sağlık tesisleri de hasar görürken Ukrayna, Rusya’nın Herson, Mikolaiv ve Zaporijya bölgeleri de dahil, ülkenin diğer bölgelerine saldırılarını önceki gece boyunca sürdürdüğünü ekledi. 

Haberin Devamı

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, saldırılar, askeri komutanların ve “yabancı paralı askerlerin” barındığı bir otel de dahil olmak üzere “karar alma merkezlerini ve askeri tesisleri” hedef aldı. Açıklamada, eski Harkov Palace oteli ve Ukrayna Güvenlik Servisi’nin Harkov bölgesi genel merkezinin vurulduğu belirtildi. 

Söz konusu misilleme, Ukrayna tarafından Rusya’nın Belgorod şehrine düzenlenen füze saldırısından sonra geldi. Burada hayatını kaybedenlerin sayısı 24’e yükseldi. Ukrayna da, bu saldırının, Rusya’ya misilleme olarak düzenlediğini savunmuştu.  

Ukrayna’nın Belgorod’a saldırısı büyük yankı uyandırırken, Birleşmiş Milletler’den de kınama geldi. BM, “Sivillere ve sivil altyapıya yönelik saldırılar uluslararası insani hukuku ihlal ediyor. Bu saldırılar kabul edilemez ve derhal durdurulmalı” ifadelerini kullandı.