Dünya Rusya'nın elektrikli arabası alay konusu oldu! 'Tesla katili'

Rusya'nın elektrikli arabası alay konusu oldu! 'Tesla katili'

25.12.2023 - 11:21 | Son Güncellenme:

Sosyal medya kullanıcıları, Moskova Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri tarafından tasarlanan yeni aracın 1990’lı yıllarda üretilen Fiat’ın Multipla model otomobili kadar çirkin olduğunu yazdı.

Rusyanın elektrikli arabası alay konusu oldu Tesla katili

Rusya’nın hafta içinde 'Amber' adını verdiği ilk elektrikli otomobilinin tanıtımı sosyal medya kullanıcılarının alay konusu oldu.

Haberin Devamı

Tamamen Rusya'da tasarlanıp üretilen araca, 'Tesla katili' lakabı takıldı ve 'ördek yavrusuna' benzetidi. Tasarımın özellikle estetik açıdan çirkin bulunması sosyal medyada hızla dalga konusu haline geldi. Tasarımla alay edenlerin başında ise, Ukraynalı sosyal medya kullanıcıları ilk sırada yer aldı.

Sosyal medya kullanıcıları, Moskova Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri tarafından tasarlanan yeni aracın 1990’lı yıllarda üretilen Fiat’ın Multipla model otomobili kadar çirkin olduğunu savundu.

SON HALİ FARKLI OLABİLİR

Rusyanın elektrikli arabası alay konusu oldu Tesla katili

Yıllık 50 bin elektrikli otomobil hedefiyle yeni aracın seri üretiminin 2025 yılında başlaması planlanıyor. Yanı sıra, otomobilinin son halinin ilk tasarımdan tamamen farklı olabileceği de gelen haberler arasında.

Haberin Devamı

Fiat’ın Multipla modeli otomobili en çirkin tasarım ilan edilse de dünyanın en iyi aile otomobili ödülünün de sahibi olmuştu.

Amber adı verilen elektrikli araçlar, Batı yaptırımlarından önce Kia, BMW ve Ford gibi yabancı otomobillerin montajının gerçekleştiği Kaliningrad Oblastı’nda bulunan Avtator fabrikasında üretilecek.

Avtator 2008 yılına kadar dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden ve montajcılarından biriydi. Birçok marka tarafından işletilen firma Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından kapanmıştı