Dünya Sabıkalı yıldızlara ‘renk geldi’

Sabıkalı yıldızlara ‘renk geldi’

06.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü yıldızların “ikonik” sabıka fotoğrafları ilk kez renklendirildi.

Sabıkalı yıldızlara ‘renk geldi’

ABD’li fotoğrafçı Jason Baker siyah beyaz olan kareleri görüntünün her pikseline renk ekleyerek ve ten tonları, saçları ve kıyafetleri uyması için yoğun araştırmalar yaparak dijital yöntemlerle renklendirdi. Her bir sabıka fotoğrafını renklendirmek için 10 saat çalıştığını belirten Baker, “Amacım görüntülere yepyeni bir boyut kazandırmaktı. Bence fotoğraflara renk eklemek hikayeleri biraz daha iyi anlatmanın bir yolu ve umarım inasanlar onlarda yeni şeyler görürler” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan, renklendirilmiş sabıka fotoğrafları olan ünlüler arasında soyguna teşebbüsten tutuklanan aktör Al Pacino, ‘baştan çıkarma ve zina’ ile suçlanan şarkıcı Frank Sinatra ve esrar bulundurmaktan gözaltına alınan şarkıcı David Bowie de bulunuyor. ABD’li oyuncu Jane Fonda ise 1970’de Kanada’daki Vietnam savaşı karşıtı bir bağış toplama etkinliğinde yaptığı konuşmadan döndüğü sırada Cleveland’daki bir havaalanında çantasındaki “vitaminlerin” uyuşturucu sanılması nedeniyle tutuklanmıştı.

Vietnam savaşı karşıtı olan oyuncunun vitamin nedeniyle tutuklanması, zamanın paranoyasının bir işaretiydi. Efsane gitarist Jimi Hendrix, Kanada’da Toronto Uluslararası Havalimanı’nda çantasında uyuşturucu bulununca tutuklanmıştı. Rock’n Roll’un kralı Elvis Presley ise diğer yıldızlara kıyasla bir suç nedeniyle sabıka fotoğrafı çektirmemişti. Presley, Colorado eyaletinin Denver kentindeki polis karakolu tarafından kendisine onursal bir polis rozeti verildiğinde “hatıra” olarak kalması için sabıka fotoğrafı çektirmek istemişti.