Dünya Şaşırtmadı, 2024 için adaylığını açıkladı

Şaşırtmadı, 2024 için adaylığını açıkladı

17.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD eski başkanı Donald Trump, bir süredir beklendiği üzere 2024’deki başkanlık seçimlerinde aday olduğunu resmen ilan etti ve yeni bir kampanya komitesi kurdu.

Şaşırtmadı, 2024 için adaylığını açıkladı

Cumhuriyetçilerin ve desteklediği adayların büyük bölümünün ara seçimlerde önemli yarışları kaybetmesinin üzerinden sadece bir hafta geçtikten sonra kampanya başlatan Trump, kötü sonuçlar nedeniyle adaylığını ilan etmesi için beklemesini öneren danışmanlarını da dinlememiş oldu.

Haberin Devamı

Şaşırtmadı, 2024 için adaylığını açıkladı

76 yaşındaki Trump, Florida’daki konutu Mar-a-Lago’daki etkinlikte kalabalık salona, eşi Melania Trump ile birlikte girdi. Trump, elinde bayrak ve flamalarla salonu dolduran ateşli destekçilerine “bir sonraki başkan” diye tanıtılırken, kendisi de konuşmasına “Amerika’nın geri dönüşü şimdi başlıyor!” sözleriyle giriş yaptı. “İki yıl önce görevi bıraktığımda ABD altın çağına hazırdı” diyen Trump, Biden yönetimini hedef alarak son iki yılı “acı, sıkıntı, endişe ve umutsuzluk” dönemi olarak nitelendirdi. Trump, Amerika’yı yeniden büyük ve görkemli kılmak için bu gece ABD başkanlığına adaylığımı açıklıyorum” dedi. Trump, ülkenin çok kötü durumda olduğunu öne sürerek, oylamanın çok daha farklı olacağını savundu. 

Haberin Devamı

Bu açıklamanın ardından Başkan Joe Biden da, Twitter’dan “Donald Trump Amerika’yı hayal kırıklığına uğrattı” mesajını paylaştı.