Dünya Savaşta tüm organları zarar görse de pes etmiyor! 'Rambo' artık 'RoboCop'a dönüşecek

Savaşta tüm organları zarar görse de pes etmiyor! 'Rambo' artık 'RoboCop'a dönüşecek

29.12.2022 - 06:29 | Son Güncellenme:

Bütün çocukluğu 'Rambo' ve 'RoboCop' filmlerini izleyerek geçmişti. Bu filmlerin etkisiyle hayatı boyunca hep asker olmak istedi. Sonunda bir gün kararını verdi ve İngiliz ordusuna yazıldı. Dünyanın en zorlu bölgelerinde İngiliz ordusunda yer alan adam, üç ay önce hayatında ilk kez ölümle burun buruna geldi. Doktorların umutsuz konuştuğu İngiliz asker, vücudundaki tüm organları zarar görse de pes etmemeye kararlı.

Savaşta tüm organları zarar görse de pes etmiyor Rambo artık RoboCopa dönüşecek

Derleyen: Can Şişman / Milliyet.com.tr - İngiltere'nin Bristol şehrinde yaşayan 40 yaşındaki Shareef Amin, küçük yaşlardan itibaren hep asker olmak istiyordu. Küçük yaşlardan itibaren izlediği savaş filmleri bu kararı almasında etkili olmuştu. Bir döneme damga vuran 'Rambo' ve 'RoboCop' gibi filmler birçok kişi gibi onun da hayatını derinden etkilemişti. Sonunda kararını verdi ve İngiliz ordusuna yazıldı. Hayal ettiği şey tıpkı filmlerdeki gibi düşmana ateş açan, ordusu için kanının son damlasına kadar savaşan bir asker olmaktı.

Haberin Devamı

Savaşta tüm organları zarar görse de pes etmiyor Rambo artık RoboCopa dönüşecek

Hayatı boyunca birçok zorlu görevde yer alan Amin, bunu bu yılın başına kadar sürdürdü. Ne kadar zorlu koşullar altında olsa da her zaman sakinliğini ve gücünü korudu, çoğu zaman burnu bile kanamadan evine sağ salim döndü. Üstelik bu zorlu bölgeler arasında Afganistan gibi uzun yıllardır istikrarsız bir görüntüye sahip ülkeler de vardı. Ancak 2022 yılı Doğu Avrupa'daki birçok kişi onun hayatını da derinden etkileyecekti.

RUSLARA KARŞI SAVAŞMAYA KARAR VERDİ

Katıldığı askeri operasyonlardaki mücadeleci tavırları nedeniyle kendisine 'Rambo' lakabı takılan Shareef Amin, bu yılın başında Ruslara karşı savaşmak için Ukrayna'ya giti. İngiliz ordusundaki 'Tüfekler' adlı taburda tam 9 yıl boyunca görev yapan Amin tecrübesine güveniyordu. Tam iki kez katıldığı Afganistan'daki harekât başarıyla sonuçlanmıştı.

Haberin Devamı

2022'nin 24 Şubat'ından beri devam eden Ukrayna ve Rusya arasındaki çatışmalarda Ukrayna'nın yanında Ruslara karşı savaşan Amin için her şey aylarca yolunda gitti. Ancak ekim ayı Shareef Amin'in hayatının dönüm noktası oldu. 'Rambo' lakaplı İngiliz asker Rus kuvvetlerinin radarına girdi ve ölümle burun buruna geldi.

Savaşta tüm organları zarar görse de pes etmiyor Rambo artık RoboCopa dönüşecek

DOKTORLAR UMUTSUZ KONUŞUYORDU

2022'nin Ekim ayında Rusya ve Ukrayna arasında aylardır devam eden çatışmalar daha da şiddetlenmiş, Rus kuvvetleri başta Ukrayna'nın başkenti Kiev olmak üzere birçok şehre bomba yağdırmaya başlamıştı. Uzun yıllar boyunca çatışmalardan ufak yaralanmalarla kurtulan Shareef Amin de bu saldırıdan şiddetli bir şekilde etkilenenler arasındaydı. Düşman hattının gerisinde bir keşif görevinde olan İngiliz askerin bulunduğu bölge topçu ateşiyle havaya uçuruldu. 40 yaşındaki Shareef Amin ölümle burun buruna gelmişti.

Vücudundaki neredeyse tüm organları ciddi bir şekilde yaralanmış, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Her iki ciğerinde de delinmeler meydana gelen ve vücudunun birçok bölgesine şarapneller saplanan 'Rambo' için doktorlar dahi umutsuz konuşuyordu. Fakat Amin'in pes etmeye niyeti yoktu. İlk kez bir çatışmadan ciddi şekilde yaralı olarak kurtulsa da çok değil sadece üç ay içinde hayati tehlikeyi atlatıp kendine geldi, yaşamının dönüm noktası olan olaya dair izleri yavaş yavaş unutmaya başladığı o ilk anda başından geçenleri tek tek anlattı.

'ESKİDEN RAMBO'YDUM, ŞİMDİ ROBOCOP'A DÖNÜŞECEĞİM'

40 yaşındaki 'Rambo' lakaplı Shareef Amin, neredeyse vücudunun her organının ciddi şekilde yara aldığını ancak yine de umutsuz olmadığını söyledi. İyileşmesine ve eski sağlıklı günlerine kavuşması için doktorlarının ellerinden geleni yaptığını söyleyen 'Rambo', "Başparmaklarımdan birini ayak parmaklarımdan birinden yeniden yapacaklar. Bacağımdaki bir atardamarı çıkartıp kolumun altındakiyle değiştirecekler. Omzum ve sağ bacağımdan da birkaç önemli operasyon geçireceğim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Savaşta tüm organları zarar görse de pes etmiyor Rambo artık RoboCopa dönüşecek

Önümüzdeki günlerde bir dizi ameliyat için Bristol şehrine döneceğini ve buradaki bir hastaneye yatırılacağını söyleyen Amin, şunları söyledi:

"Arkadaşlarım bana hep yıllarca 'Rambo' dedi. Evet, ben bir 'Rambo'ydum. Ancak son yaşadığım deneyimden sonra artık 'RoboCop'a dönüşeceğim. Tıpkı 'RoboCop' gibi kendimi yeniden 'inşa' edeceğim."

Sağ elinde ve ayağında şu anda his kaybı olduğunu söyleyen Amin, "Yaşadıklarından sonra bir kez daha Ukrayna'ya gider misin?" sorusuna ise "Elbette" cevabını verdi. Amin, "Her şeye yeniden başlayacağım" diye de ekledi.