Dünya Savaştan kaçtı, plajda ölü bulundu! 14 yaşındaki Ukraynalının trajik sonu

Savaştan kaçtı, plajda ölü bulundu! 14 yaşındaki Ukraynalının trajik sonu

07.03.2023 - 16:36 | Son Güncellenme:

İngiltere'nin Dawlish bölgesinde yaşanan korkunç olayda bir kız şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. 14 yaşındaki kızın annesinin açıklamaları ise yürekleri dağladı.

Savaştan kaçtı, plajda ölü bulundu 14 yaşındaki Ukraynalının trajik sonu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali cephe hattında son sürat devam ediyor. Rus ordusu son olarak aylardır 'kilit' olan Bakhmut cephesinde ilerleme kaydetti. Şehri kuşatan işgalciler, Ukrayna askerlerinin bölgeyi terk etmesi için sadece bir yolu açık bıraktı.

Haberin Devamı

Bakhmut Belediye Başkanı Yardımcısı Oleksandr Marçenko, Rus ve Ukrayna güçlerinin kentin sokaklarında çatıştığını ancak Rusya’nın ülkenin doğusundaki kentin kontrolüne sahip olmadığını söyledi. BBC’ye konuşan Marçenko, kentte kalan 4 bin sivilin doğalgaz, elektrik ve suya erişimleri olmadan, sığınaklarda yaşadığını belirtti.

Gün içerisinde gündem olan bir videoda ise us askerler tarafından esir alınan Ukraynalının son anları kameraya anbean yansıdı. Kiev yönetimi hayatını kaybeden askerleri hakkında 'İğrenç bir savaş suçu' yorumunu yaptı Kayıtlara geçen o anlarda ise askerin son sigarasını içtikten sonra kurşuna dizilerek öldürüldüğü görüldü.

Savaştan kaçtı, plajda ölü bulundu 14 yaşındaki Ukraynalının trajik sonu

SON SÖZÜ 'YAŞASIN UKRAYNA' OLDU

Ukraynalı politikacıların 'soykırım' olarak gördüğü ölüm dünya basınında da gündem oldu. İngiliz medyası askerin son sözü olan 'Yaşasın Ukrayna' başlığını manşetten gördü. Ukrayna dışişleri bakanı, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni görüntüleri incelemeye çağırdı.

Haberin Devamı

Cephe hattından gelen görüntülere tüm insanlık artık alışmış durumda. Kaos ve ölümün hakim olduğu Ukrayna'dan her gün benzer haberler geliyor.

PLAJDA ÖLÜ BULUNDU

Son olarak İngiltere'de yaşanan olayda ise küçük bir kızın ölümü gündem oldu. Savaşın başlamasıyla beraber ailesiyle ülkeden kaçan kızın başına gelenler tüyler ürpertti.

14 yaşındaki Albina Yevko, annesiyle birlikte bir İngiliz bir aileyle Dawlish'te yaşıyor ve yerel bir okula gidiyordu. Cumartesi gününden beri kayıp olan Yevko, bölgenin ünlü plajlarından birinde bulundu. Baygın halde bulunan ve hayati tehlikesi bulunan Yevko, ambulans uçakla hastaneye kaldırıldı ancak burada hayatını kaybetti.

ANNESİ: PERİŞAN OLDUK

Küçük kızının ölümü sonrası açıklamalarda bulunan anne ise yaşananlardan dolayı yıkıldığını belirterek şöyle dedi:

'Ben ve ailem güzel Albina'mızı kaybettiğimiz için perişan olduk. Kalbimizde hiçbir şey onun yerini tutamaz. Bu inanılmaz derecede acı verici'

Polis ekipleri ise olayla ilgili soruşturma başlattı. Bölgede yapılan tespitlerde cinayet, taciz gibi suçlara yönelik herhangi bir iz bulunamadı. Ancak ekipler, her ihtimalin değerlendirildiğini ve sır perdesinin yakında aralanacağını belirtti.