Dünya Schumacher'in durumu sır gibi saklanıyor! Ezeli rakipten 10 yıl sonra itiraf: 'Bu bir insanlık dramı'

Schumacher'in durumu sır gibi saklanıyor! Ezeli rakipten 10 yıl sonra itiraf: 'Bu bir insanlık dramı'

05.04.2023 - 10:00 | Son Güncellenme:

2013 yılında feci bir kaza geçirerek yatağa bağımlı hale gelen Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in sağlık durumu sır gibi saklanıyor. Kazadan 10 yıl sonra sessizliğini bozan Michael Schumacher'in ezeli rakibi Damon Hill'in itirafı ise yürekleri burktu.

Schumacherin durumu sır gibi saklanıyor Ezeli rakipten 10 yıl sonra itiraf: Bu bir insanlık dramı

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - Formula 1 tarihinin en çok şampiyon olan iki isminden biri olan Michael Schumacher 2012 yılının sonunda emekli olmuş ve ardından ailesiyle vakit geçirmeye başlamıştı. Emekliliği ise oldukça keyifli geçiyordu. 2013'ün Aralık ayında tatil için Fransız Alpleri'ne gitmişti. Kayak yapıp güzel bir kış tatili geçirmek istiyordu ancak korkunç bir kaza geçirdi.

Haberin Devamı

Schumacherin durumu sır gibi saklanıyor Ezeli rakipten 10 yıl sonra itiraf: Bu bir insanlık dramı

SAĞLIK DURUMU SIR GİBİ SAKLANIYOR

Kayak yaparken dengesini kaybedip düşen Michael Schumacher, başını çok sert bir şekilde yere vurdu. Kafasında kask olmasına rağmen kask, Schumacher'in aldığı darbeyi koruyamamıştı. Beyin kanaması geçiren Michael Schumacher acilen hastaneye kaldırılmıştı. Ölümün kıyısından dönen başarılı F1 pilotu uzun bir süre komada kaldı.

Aylarca komada kaldıktan sonra, Eylül 2014'te ailesinin Fransa'da bulunan Cenevre Gölü'ndeki evine taşındı. Burada bir sağlık ekibi ve eşi Corinna'nın gözetiminde kaldı. Michael Schumacher'in sağlık durumu ise hâlâ sır gibi saklanmaya devam ediyor. Konuyla ilgili ailesi, "Michael'ın sağlığı halka açık bir konu değil ve bu nedenle yorum yapamayacağız" açıklamasında bulunmuştu. Almanya'dan gelen haberlerde ise kök hücre tedavisi yapıldığı iddia edilmişti.

Haberin Devamı

'MİCHEAL'LA PEK BİR İLGİM YOKTU'

Schumacher'in sağlığıyla ilgili yeni bir detayi ise kazadan 10 yıl sonra ezeli rakibi, Formula 1 efsanesi Damon Hill'den geldi. Eski dünya şampiyonu, eski ezeli rakibiyle ilişkisinin nasıl olduğu hakkında 10 yıl sonra yürek burkan bir yorum yaptı. 2013 yılında trajik bir kayak kazasına karışan F1 efsanesi ile ilişkisi hakkında konuşan Hill şunları söyledi:

"Michael'la pek bir ilgim yoktu, bunun bir nedeni de yoktu. Yarışları bırakmıştım ve o hâlâ yarışıyordu. Ve biz yarışırken bir nevi rakiptik. Herhangi bir ilişkiyi sürdürmekle gerçekten ilgilendiğini sanmıyorum. Onu daha iyi tanımak isterdim. Michael'ın başına gelenler gerçekten kötü. Ailesi ve ayrıca kendisi için gerçekten çok zor. Bu bir insanlık dramı ve pistte olan her ne ise bunun gibi şeylere kıyasla değersiz kalıyor."

İkilinin birbirleriyle hiçbir ilgisi olmadığını itiraf etteden Hill, sezonun son yarışının liderliği için savaşırken 1994 dünya şampiyonası için verdikleri çetin mücadeleye rağmen, kısa bir süre önce eski pistteki rakibine bir saygı duruşunda bulundu.

Schumacherin durumu sır gibi saklanıyor Ezeli rakipten 10 yıl sonra itiraf: Bu bir insanlık dramı

'ŞİMDİ BİZ MİCHEALE'I KORUYORUZ'

Fransa'da kayak yaparken kafasını kayaya çarptığında ciddi bir kafa travması geçiren 54 yaşındaki Schumacher'in durumu hakkında kamuoyuna çok az ayrıntı açıklandı. Geçen yıl yayınlanan 'Schumacher' belgeseli için verdiği bir röportajda efsanevi yarış pilotunun eşi Corinna şu ifadeleri kullanmıştı:

"Michael'ı her gün özlüyorum. Ancak Michael burada, farklı ama burada. Hâlâ bana her gün ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Aile olarak Michael'ın sevdiği şekilde devam etmeye çalışıyoruz. Evde birlikte yaşıyoruz. Terapi yapıyoruz. Michael'ı daha iyi hale getirmek ve rahat etmesini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Hayatımıza devam ediyoruz, her zaman dediği gibi 'özel özeldir'. Özel hayatından olabildiğince keyif almaya devam edebilmesi benim için çok önemli. Michael her zaman bizi korudu, şimdi biz Michael'ı koruyoruz."

Schumacher'in eski patronlarından biri olan Eddie Jordan verdiği bir röportajda Corinna'nın mahkum gibi yaşadığını ve kocasının durumu hakkında karşılaşacağı istenmeyen sorular nedeniyle evden nadiren çıktığını açıklamıştı. Michael Schumacher'in eski F1 patronu Jean Todt ise yarış pilotunun özel hayatına saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.