Dünya Sevimli sokak köpeği diye sahiplendi, vahşi yırtıcıya dönüştü!

Sevimli sokak köpeği diye sahiplendi, vahşi yırtıcıya dönüştü!

12.03.2024 - 12:33 | Son Güncellenme:

Sokakta yürürken karşısına çıkan küçük yardıma muhtaç 'yavru köpek'le göz göze geldiği an kalbi parçalandı. Derhal onu alıp sahiplenmeye karar verdi. Ancak gerçek bir süre sonra ortaya çıktı. Yeni 'evcil' hayvanı doyumsuz et zevkine sahip bir yırtıcıydı.

Sevimli sokak köpeği diye sahiplendi, vahşi yırtıcıya dönüştü

Sokakta kaybolmuş sevimli bir köpek yavrusunu sahiplendiğini düşünüyordu, ancak genç kadını şaşkına çeviren gerçek bir süre sonra ortaya çıkacaktı. Marian Vázquez Alarcón adındaki kadın, minik yavruyu Meksika'nın Coatzacoalcos sokaklarında dolaşırken gördüğünde, kalbinin çok kırıldığını ve onu kurtarması gerektiğini düşündüğünü anlattı.

Haberin Devamı

DİĞERLERİNDEN DAHA 'AGRESİF'Tİ

Alarcón, küçük yavruyu evinde diğer köpekleriyle birlikte büyütmeye çalıştığını ve bir şeylerin yolunda gitmediğini fark etmesinin uzun sürmediğini söyledi. Genç kadın, 'köpek yavrusunun' ete karşı doyumsuz bir iştahının olduğunu fark ettiğinde kafasında giderek şüpheler oluşmaya başladı. Alarcón, yeni evcil hayvanının diğer köpeklerinden farklı olarak yemeğine karşı her zaman 'agresif' davrandığını kaydetti. Gece boyunca uluduğunu da ekledi. 

Alarcón bunun sıradan bir köpek yavrusu olmadığını, yavru hızla gelişmeye başladığında fark etti. Genç kadın, eve bir çakal getirmişti. Vahşi hayvan, etkileyici avlanma yeteneklerine sahip, saatte yaklaşık 64 km hızla koşabilen, gececil bir etobur olarak tanınıyor.

Haberin Devamı

 

Sevimli sokak köpeği diye sahiplendi, vahşi yırtıcıya dönüştü

'VAHŞİLİĞİNDEN HİÇ VAZGEÇMEDİ'

Sahibi şöyle konuştu: 

"Çok güzel bir çakaldı. Köpekler arasında büyümüş olmasına rağmen vahşiliğinden hiç vazgeçmedi."

Tehlikeli bir hata yaptığını anlayan Alarcón, yardım için aceleyle Federal Çevre Koruma Savcısı'nı aradı. Yetkililere vahşi hayvanı nasıl yetiştirdiğini ve hayvanın hala yanında olduğunu anlattı. Daha sonra ise, yetkililerin çakalı almak için uzmanlar gönderdiklerini söyledi. Alarcón, yetkililerin çakalı Bosque de los Murmullos (Fısıltılar Ormanı) adlı bir ekoturizm merkezine bıraktığını da sözlerine ekledi.

Alarcón şöyle açıkladı: 

"Çakal artık benimle değil, o kadar büyüdü ki artık bir eve sığamaz oldu. O, vahşi bir hayvan ve pek çok şeyi yok etme eğiliminde."