Dünya ‘Şeytan’ın hikâyesi! Karanlık bir ‘servet’

‘Şeytan’ın hikâyesi! Karanlık bir ‘servet’

14.01.2024 - 06:53 | Son Güncellenme:

Öğretmenlikten fuhuş ağı patronluğuna uzanan ve dünyanın en nüfuzlu utanmazlarına çocuk bedenlerini sunan, sonunda da cezaevinde son nefesini veren Epstein’in rezil hikâyesi bu... İnsan bir kez şeytana uymaya görsün, feleğini şaşırır. Şeytan bu dünyada bazen para, bazen şöhret tutkusu olur. Ama sonunda illa ki insanı çarpar. Bu da bir “şeytani” hikâye…

‘Şeytan’ın hikâyesi Karanlık bir ‘servet’

Pelin Aykın - ABD’de fuhuş ağı kurmak ve cinsel istismar suçlarından yattığı cezaevinde 2019’da ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein davasıyla ilgili belgeler yayımlanınca “ünlü ama kirli isimler” bir bir ortaya çıktı! Bir rezil olarak dünya gündeminde olan Epstein, ABD’nin New York kentinde 1953’te Yahudi göçmenlerin çocuğu olarak doğdu. Annesi ev kadını, babası bahçıvandı.

Haberin Devamı

Gençliğinde New York Üniversitesi’nin matematik enstitüsüne kaydını yaptırdı ama diploma alamadı. Buna rağmen zengin çocuklarının okuduğu Dalton’da matematik ve fizik dersleri verdi. Eski öğrencilere göre, Dalton’daki görevi boyunca da uygunsuz davrandı. Lise öğrencilerine yönelik partide kızlara karşı aşırı ilgiliydi. 1976’daki bir veli toplantısında bir öğrencisinin babası olan Wall Street yatırımcısı Alan Greenberg ile tanıştı. Epstein’in zekâsından etkilenen Greenberg, ona şirkette iş teklif etti. Bear Stearns’te çalışmaya başlayan Epstein, 4 yıl sonra bu şirkete ortak oldu.

KARANLIK BİR ‘SERVET’

Epstein, 1988’de serveti 1 milyar doların üzerinde olan kişilere finansal danışmanlık yapan J. Epstein & Company adlı şirketi kurduğunda karanlık işler de yapmaya başladı. İç giyim markası Victoria’s Secret’ın eski CEO’su Les Wexner, gizlilik içinde faaliyet yürüten firmanın bilinen tek müşterisiydi. Epstein’ın parasını tam olarak nasıl kazandığı belli olmasa da, dünya çapında mülk satın alırken serveti arttı.

Haberin Devamı

1996’da New York, Manhattan’daki en büyük özel konutun sahibiydi. Sonra Paris, Miami, New Mexico’da evler ve 8 milyon dolara Little St. James ile 20 milyon dolara Great St. James adalarını satın aldı. Tuzağına düşürdüğü kızları hapsettiği Little St. James’i ünlü ve zengin müşterilerini ağırladığı fuhuş merkezine dönüştürdü.

‘Şeytan’ın hikâyesi Karanlık bir ‘servet’

KARA KUTUSU: MAXWELL 

Epstein’in eski sevgilisi ve “ortağı” olan İngiliz sosyetik Ghislaine Maxwell, 2020’de finansçının seks kaçakçılığı operasyonuyla ilgili suçlamalar nedeniyle tutuklandı. 6 suçlamanın 5’inden suçlu bulunan ve 2022’de 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Maxwell’in Epstein’e önemli bir sosyal çevre sağladığı ve reşit olmayan kızları istismar etmesi için bulduğu belirlendi. Epstein’in “kara kutusu” olan Maxwell, şaibeli bir şekilde ölen ve adı dolandırıcılıkla anılan İngiliz yayıncılık imparatoru Robert Maxwell’in kızı.

İNTİHAR DEĞİL CİNAYET İDDİASI

MOSSAD ajanı olduğu da öne sürülen Epstein, 2019’da yargılanmayı beklerken New York Metropolitan Cezaevi’ndeki hücresinde ölü bulundu. Her ne kadar resmi otopsisi Epstein’in ölümünün intihar olduğuna hükmetse de, finansçının avukatları delillerin cinayete işaret ettiğini savundu. Bir kaynak, Epstein’in ölmeden önce birisinin onu öldürmeye çalıştığı konusunda gardiyanları uyardığını öne sürmüştü. Diğer yandan, Epstein’in Bill Clinton, Donald Trump gibi eski başkanlar hakkında “Konuşursam biterler” demesi de kafaları karıştırdı.

Haberin Devamı

‘Şeytan’ın hikâyesi Karanlık bir ‘servet’

ZENGİN ‘KOLEKSİYONCUSU’

Güçlü isimlerin koleksiyoncusu olarak ortaya çıkan Epstein, ilk kez ABD’nin eski başkanı Bill Clinton ve aktör Kevin Spacey ile Afrika gezisine çıkarak dikkat çekti. Hollywood yıldızları ve film yapımcılarıyla da yakın olan Epstein, ABD’nin eski başkanı Donald Trump ile de arkadaştı. Fuhuş ve cinsel istismar şikayetlerine rağmen 2005’ten itibaren 4 yıl kendisine dokunulmayan beden taciri, 2019’da ise 13 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu süreçte ofisinde çalışması için haftanın 6 günü hapisten çıkmasına izin verildi.

Epstein’ın gizemli imajı, 2018 yılında Miami Herald gazetesindeki bir muhabirin, fuhuş ağından kurtulan 80 kadını tespit etmesiyle yerle bir oldu. Bu ifşa, Epstein’e yönelik fuhuş ve istismar suçlamalarının yeniden incelenmesine yol açtı. Epstein 2019’da bu suçlardan tutuklanırken, beden tacirinin kız çocuklarının bedenlerini sunduğu utanmazlar arasında siyasetçilerin, bilim insanlarının, zenginlerin, teknoloji baronlarının da yer aldığı ortaya çıktı.