Dünya Sır uçaktan ilk fotoğraflar! Radarda kaybolup düştü: İş adamı ve karısı öldü, kurtulanlar var

Sır uçaktan ilk fotoğraflar! Radarda kaybolup düştü: İş adamı ve karısı öldü, kurtulanlar var

22.01.2024 - 13:01 | Son Güncellenme:

Afganistan'da karlı dağların üzerine teknik bir arıza nedeniyle düşen Falcon 10 model uçakta 4 kişi sağ kurtuldu. Rus basınında çıkan haberlerde kazada hayatını kaybedenlerin kimliği ve neden uçakta bulundukları yazıldı.

Sır uçaktan ilk fotoğraflar Radarda kaybolup düştü: İş adamı ve karısı öldü, kurtulanlar var

Hindistan'dan havalanan ve Rusya'nın başkenti Moskova'ya giden Falcon 10 tipi uçak dün Afganistan'ın kuzeyindeki Badakhshan bölgesine düştü. İlk başta Hindistan'a ait olduğu sanılan uçakla ilgili yetkililer "bize ait değil" değerlendirmesinde bulundu. Rus Havacılık İdaresi ise yaptığı açıklamada, uçağın Özbekistan üzerinden Moskova'ya hareket ettiği sırada dün akşam saatlerinde Afganistan üzerinde radardan kaybolduğunu duyurdu. Açıklamada, Rusya'ya kayıtlı uçağın Fransız yapımı uçakta 4’ü mürettebat 6 kişinin bulunduğu belirtildi. Fas tescilli uçağın üretim yılının ise 1978 olduğu söylendi.

Haberin Devamı

Sır uçaktan ilk fotoğraflar Radarda kaybolup düştü: İş adamı ve karısı öldü, kurtulanlar var

4 KİŞİ SAĞ OLARAK KURTULDU

Afganistan Ulaştırma ve Havacılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, arama-kurtarma ekipleri tarafından uçağın enkazının Badakhshan vilayetindeki Kuf Ab ilçesinin Aruz Koh bölgesinde bulunduğu belirtilerek, pilot dahil 4 kişinin kazadan sağ kurtulduğu aktarıldı. Açıklamada, bölgede arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtilerek, uçağın enkazının bulunduğu bölgeye dair görüntü paylaşıldı. Uçakta olduğu belirtilen diğer 2 kişinin ise sağlık durumu henüz bilinmiyor.

Sır uçaktan ilk fotoğraflar Radarda kaybolup düştü: İş adamı ve karısı öldü, kurtulanlar var

TAYLAND'DAN HASTA TAŞIYORDU

Rus basınında yer alan haberlerde, uçağın Tayland'ın Pattaya kentindeki Utapao Havalimanı'ndan havalandığı belirtilerek, Hindistan ve Özbekistan üzerinden Rusya’nın başkenti Moskova'ya Rus bir hastayı taşıdığı aktarıldı. Rus basını ayrıca uçaktaki kişilerin ünlü işadamı Anatoly Evsyukova ve eşi Anna Evsyukova olduğunu yazdı. Anna Tayland tatilinde ciddi derece hastalandığı için tedavisine Rusya'da devam etmek istemişti ancak kaza nedeniyle eşiyle beraber olay yerinde yaşamını yitirdi.