Dünya Sıra ‘çetin pazarlık’larda

Sıra ‘çetin pazarlık’larda

23.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Almanya’da SPD ile Hristiyan Birlik partileri arasındaki koalisyon görüşmeleri, SPD’nin yeşil ışık yakmasının ardından, parti liderleri Angela Merkel, Martin Schulz ve Horst Seehofer’in buluşmasıyla resmi olarak başlayacak. Görüşmelerin çetin pazarlıklara sahne olması bekleniyor.

Sıra ‘çetin pazarlık’larda

Alman DW ajansının bildirdiğine göre Sosyal Demokrat Partisi (SPD) kongresinde koalisyon görüşmelerinin başlatılmasının kabul edilmesinden sonra ilk ön görüşmeler hafta başında yapılacak. SPD’nin çalışma, sondaj niteliğindeki görüşmelerde varılan sağlık ve mülteciler politikalarıyla ilgili uzlaşmada düzeltme yapılmasını talep etmesine, Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partileri tepki gösterdi. CSU başkanlık divanı ön görüşme sonuçlarının pazarlık konusu yapılmayacağını duyurdu. beklentiler karşısında uyardı. Bonn’daki SPD kongresinde parti yönetiminden ön görüşme protokolündeki bazı maddelerin yeniden gündeme getirilmesi talep edilmişti. Bunlar arasında gereksiz süreli iş sözleşmelerinin yasaklanması, özel ve resmi sağlık sigortaları arasındaki farkın kapatılması ve mülteci aileleri birleşiminin kolaylaştırılması var.

CDU’lu Saarland Eyalet başbakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, SPD’ye geniş tavizler verilemeyeceğini ve SPD’nin yeni öneriler getirilebileceğini, ancak bunların ön görüşme protokolünde değişiklik yapılmasını içermemesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı