Dünya Şoke eden görüntü! 11 yaşındaki çocuğa 50 bin volt elektrik verdiler

Şoke eden görüntü! 11 yaşındaki çocuğa 50 bin volt elektrik verdiler

15.05.2023 - 09:30 | Son Güncellenme:

İskoçya'da kayıtlara geçen ve 11 yaşındaki bir çocuğa yapılan akıllara zarar uygulama kameraya yansıdı. Söz konusu görüntü kısa sürede infial yarattı.

Şoke eden görüntü 11 yaşındaki çocuğa 50 bin volt elektrik verdiler

Polis şiddeti ile tanınan ABD'de çekildiği zannedilen görüntülerin adresi İskoçya. 11 yaşındaki bir çocuk ülkenin Haven bölgesinde elinde bir bıçakla insanları tehdit etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler ise dünyada ses getirdi.

Haberin Devamı

5 polis tarafından etrafı sarılan küçük çocuğun üzerinde bir anda 2 adet lazer ışığı görüldü. Korkudan çöpün arkasına saklanan çocuğun o anları anbean bölgede bulunan bir kişinin kamerasına yansıdı.

Şoke eden görüntü 11 yaşındaki çocuğa 50 bin volt elektrik verdiler

TASER İLE VURDU

Görüntülerde çocuğa doğru yaklaşan polisin bir anda taser ( elektrikli şoklu silah) ile vurdu. Küçük çocuk ise acı içinde kıvranarak yere düştü. Bir görgü tanığı konuyla ilgili şöyle dedi:

'Polis defalarca bıçağı bırakmasını istedi. Bırakmayınca acı içinde yere düştü, rahatsız ediciydi'

İskoçya Polisi, bir Tasser'ın taburcu edildiğini doğruladı ve olayı Polis Soruşturma ve İnceleme Komiserine bildirdiklerini ekledi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada silahın İskoçya'da kullanılmasını "son derece endişe verici" olarak nitelendirildi.

Şoke eden görüntü 11 yaşındaki çocuğa 50 bin volt elektrik verdiler

50 BİN VOLT ELEKTRİK

Öte yandan söz konusu taser silahı ortalama 50 bin volt elektriği kısa süreliğine vücuda geçiriyor ve kişinin hareketini kısıtlayıp etkisiz hale getiriyor. İskoçya'da geçtiğimiz aylarda çıkan yeni yasada Taser kullanan polis sayısını 520'den 2000'e çıkartılmıştı.