Dünya ABD-Kanada sınırında patlama meydana geldi

ABD-Kanada sınırında patlama meydana geldi

22.11.2023 - 21:57 | Son Güncellenme:

ABD-Kanada sınırındaki Niagara Nehri üzerinde yer alan Rainbow Köprüsü’nden ABD'ye geçiş yapan bir araçta patlama meydana geldi. Patlama terör saldırısı mı? İşte merak edilen detaylar...

ABD-Kanada sınırındaki Niagara Nehri üzerinde yer alan Rainbow Köprüsü’nde meydana gelen ve 2 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan patlamaya dair detaylar netleşmeye başladı. Düzenlediği basın toplantısında terör saldırısı iddialarına değinen New York Valisi Kathy Hochul, "Şu anda terör saldırısına dair bir belirti yok" dedi.

Haberin Devamı

3Olaya karışan aracın küle döndüğünü ve motordan başka hiçbir parçasının kalmadığını belirten Hochul, yanan aracın parçalarının patlama etkisiyle çok geniş bir alana yayıldığı bilgisini paylaştı. Aracı kullanan kişinin Batı New York sakini olduğunun değerlendirildiğini ve kaza öncesinde aşırı hızda seyrettiğini kaydeden Hochul, soruşturmanın devam ettiğini belirterek “Rainbow Köprüsü'ne geri dönmeden önce halkın güvende olduğundan emin olacağız” ifadelerini kullandı. Kaza sonrasında geçici olarak kapatılan Kanada ile ABD arasındaki üç köprünün yeniden açıldığını kaydeden Hochul, Rainbow Köprüsü'nün hala kapalı olduğunu da sözlerine ekledi.

Kanada polisi alarma geçti

ABD-Kanada sınırında yaşanan patlama, Kanada’ daki güvenlik güçlerini de alarma geçirdi. Toronto polisi tarafından X isimli sosyal medya platformu aracılığıyla yapılan açıklamada, "Kanada-ABD sınırında bugün yaşanan olay nedeniyle, şehir genelinde üniformalı polislerin devriyelerini artıracağız" ifadeleri kullanıldı. Somut bir tehdidin bulunmadığı belirtilen açıklamada, tedbir amacıyla güvenlik önlemlerinin artırılacağı vurgulandı.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Biden bilgilendirildi

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Joe Biden’ın patlamayla ilgili bilgilendirildiği ve gelişmeleri yakından takip ettiği kaydedilirken, Kanada Başbakanı Justin Trudeau da ülke parlamentosuna olayı incelediklerini söyledi. Patlamaya ithafen, "Bunu aşırı derecede ciddiye alıyoruz” diyen Trudeau, “Mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Ülke çapındaki tüm sınır geçişlerinde ek önlemler düşünülüyor ve etkinleştiriliyor" dedi. ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas ise, X sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, olayda terör saldırısı izi olmadığına işaret ederek “Şu anda bu olayla ilgili herhangi bir tehdit belirtisi bulunmuyor” ifadelerini kullandı. Mayorkas, ulusal ve yerel güvenlik otoriteleri ile işbirliği içinde soruşturmanın sürdürüldüğünü belirtti.

 

DÜNYACA ÜNLÜ KÖPRÜ

Patlamanın meydana geldiği köprü, Kanada’nın Ontario kenti ile ABD’nin New York kentini birbirine bağlıyor. Köprü ayrıca dünyaca ünlü Niagara Şelalesi’nin bulunduğu bölgede yer alıyor.

Haberin Devamı

PATLAMA TERÖR SALDIRISI MI?

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, "ABD Başkanı Biden bilgilendirildi denildi. ABD basınında yer alan haberlere göre; Kanada tarafından bir araç, ilk kontrolde pasaportunu gösteriyor. İkinci bir kontrol için ayrılıyor. Eğer araç şüpheliyse ikinci kez kontrol ediliyor. Bu esnada bu araç hızlanıyor. Ve Amerikan gişelerine hızla çarpıp patlıyor. Araba içindeki 2 kişi ölüyor, gişedeki bir kişi ise yaralanıyor. Fox News bunun bir terör saldırısı olduğunu söylüyor. Yarın Şükran Günü ve birçok ABD vatandaşının ülke içinde seyahat etmesi bekleniyordu. Aracın içinde ağır bombalar olduğu söyleniyor. ABC'ye göre FBI şu an ikinci bir araç arıyor." bilgisini paylaştı.

Terör şüphesine neden olmuştu

ABD-Kanada sınırındaki Niagara Nehri üzerinde yer alan Rainbow Köprüsü’nden ABD'ye geçiş yapan bir araçta patlama meydana gelmiş, 2 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı. Hayatını kaybeden 2 kişinin patlamanın meydana geldiği araçta bulunduğu, yaralanan kişinin ise sınır devriyesi personeli olduğu ifade edilmişti. İlk olarak terör saldırısı şüphesine neden olan olay sonrasında ABD-Kanada arasındaki 4 köprüden geçişler geçici olarak durdurulmuştu.