Dünya Son dakika... ABD'den Irak'a SİHA saldırısı: Haşdi Şabi komutanları öldürüldü.

Son dakika... ABD'den Irak'a SİHA saldırısı: Haşdi Şabi komutanları öldürüldü.

04.01.2024 - 13:27 | Son Güncellenme:

ABD'nin İran'a düzenlediği hava saldırısında iki Haşdi Şabi komutanı hayatını kaybetti.

Son dakika... ABDden Iraka SİHA saldırısı: Haşdi Şabi komutanları öldürüldü.

7 Ekim'de İsrail-Hamas arasında başlayan savaş kısa sürede bölgeye yayıldı. İsrail kanadı Lübnan ve Suriye olmak üzere bölgenin kuzeyindeki stratejik noktaları defalarca bombaladı. Hafta başında Hamas'ın siyasi kanadının en üst düzey isimlerinden Salih Aruri öldürüldü. Lübnan'ın başkenti Beyrut'un dış mahallelerinden Dahiye’de yapılan suikastın, insansız hava aracı ile düzenlendiği aktarıldı. Son üç aylık süreçte ABD ordusu da özellikle Irak'ta İran'ın milis güçlerinin hedefi oldu. 7 Ekim'den bu yana Husiler de dahil olmak üzere ABD ordusu tam 118 defa saldırıya uğradı. Saldırılara yanıt olarak ABD, hem Kızıldeniz hem de Aden Körfezi'ndeki ticari gemileri korumak için çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturdu.

Haberin Devamı

İRAN'DAKİ PATLAMA

Kasım Süleymani'nin dördüncü ölüm yıldönümü için mezarının başında toplanan binlerce İranlı dün çifte saldırıyla sarsıldı. Patlamaların uzaktan kumandalı bombayla gerçekleştiği belirtilirken 100'den fazla kişi yaşamını yitirdi, onlarcası kişi ise yaralandı.

IRAK'A SİHA'LI SALDIRI

AFP, Irak'ın başkenti Bağdat'a düzenlenen bir İHA saldırısında iki Haşdi Şabi komutanının öldüğünü bildirdi. Bir yetkili ise saldırının ABD tarafından düzenlendiğini bildirdi.
Öte yandan Iraklı yetkililer saldırıda İran'ın milis güçlerinin karargahını hedef aldığını öne sürdü, bu iddia bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanamadı.