Dünya Son dakika... Paşinyan'dan Azerbaycan açıklaması: Bir iyi bir de kötü haberim var

Son dakika... Paşinyan'dan Azerbaycan açıklaması: Bir iyi bir de kötü haberim var

18.11.2023 - 14:48 | Son Güncellenme:

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile barış anlaşmasının temel ilkelerinde ortak noktayı bulduklarını açıkladı. Paşinyan açıklamalarının devamında konuyla ilgili kendisine göre bir iyi bir de kötü haberi olduğunu aktardı.

Son dakika... Paşinyandan Azerbaycan açıklaması: Bir iyi bir de kötü haberim var

Rusya'nın resmi haber ajansı TASS, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a dayandırdığı haberinde tarafların barış antlaşmasının temel ilkeleri üzerinde anlaştığını bildirdi. Konuyla ilgili açıklamasında Ermeni başbakan, “Ermenistan-Azerbaycan barış sürecine ilişkin bir iyi bir de kötü haberimiz var. Azerbaycan'la barışın temel ilkeleri üzerinde anlaşmaya varılması iyi bir şey. Bu, Brüksel'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığım görüşmeler sonucunda Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'in arabuluculuğuyla gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Son dakika... Paşinyandan Azerbaycan açıklaması: Bir iyi bir de kötü haberim var

PAŞİNYAN'IN 'KÖTÜ HABERİ'

'Kötü haberle' ilgili yaptığı değerlendirmede ise Paşinyan "Hala farklı diplomatik dilleri konuşuyoruz. Çoğu zaman ortak noktada buluşamıyoruz. Bunun nesnel nedenleri var: Uzun süredir devam eden bir çatışma, binlerce mağdur, onlarca mahkum, onlarca yıldır hüküm süren nefret atmosferi. Söylediklerim her iki taraf içinde geçerli" değerlendirmesinde bulundu.

Paşinyan ayrıca Erivan'ın Bakü'ye, "mahkumlar sorununu" çözmek için takas teklifinde bulunduklarını belirtti ve ekledi:

"Azerbaycan'da bulunan düzinelerce Ermeni mahkum için tutarlı bir yaklaşım istiyoruz, barış gündemiyle birlikte bu sorunu da çözmeyi umuyoruz"