Dünya 'Bayraktar TB2 düşmanlarımızı şoka uğrattı!' Türk SİHA'sı için resmi tören düzenlediler: İleri teknolojiye sahip bir silah

'Bayraktar TB2 düşmanlarımızı şoka uğrattı!' Türk SİHA'sı için resmi tören düzenlediler: İleri teknolojiye sahip bir silah

17.03.2024 - 11:56 | Son Güncellenme:

Türkiye'den Bayraktar TB2 satın alan Maldivler geçtiğimiz hafta Hindistan ordusunu adeta çileden çıkardı. Maldivler cumhurbaşkanı ve savunma bakanından ise konuyla ilgili yeni açıklamalar geldi, yetkililer TB2'ye yönelik övgü dolu sözler kullandı.

Bayraktar TB2 düşmanlarımızı şoka uğrattı Türk SİHAsı için resmi tören düzenlediler: İleri teknolojiye sahip bir silah

Azerbaycan-Ermenistan ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası kendini uluslararası alanda kanıtlayan Bayraktar TB2 SİHA'sı, Baykar firması tarafından kısa sürede Afrika'dan, Orta Doğu'ya, Avrupa'dan, Asya'ya birçok ülkeye satıldı. Bu satışlardan sonuncusu ise birkaç gün önce Maldivlere yapıldı. Hindistan merkezli EuroAsian Times'da geçtiğimiz hafta yer alan haberde ise bu satın alımın Maldivler tarihinde bir ilk olduğu belirtildi ve Kasım 2023'te göreve başladıktan kısa bir süre sonra Maldivler Cumhurbaşkanı Mohamed Muizzu'nun Türkiye'ye geldiğini ve burada birçok askeri teçhizatı incelediğini ve TB2'ler konusunda anlaşma yaptığı aktarıldı. Hintli askeri yetkililer ise bu satın alımdan rahatsız oldu. Tümgeneral Mandip Singh Bayraktar TB2 insansız hava araçlarının Maldivler'e konuşlandırılmasının Hindistan'ın güvenliği açısından bir tehdit olduğunu belirtti ve "Maldivler ateşle oynuyor" dedi ve SİHA'ların Pakistan'a verildiğini hatırlattı. 

Haberin Devamı

"DÜŞMANLARIMIZ ŞAŞKINA DÖNDÜ"

Maldivler Savunma Bakanı Muhammed Hasan Maumoon ve Cumhurbaşkanı Muhammed Muizzu, Bayraktar TB2 SİHA'larıyla yapılacak olan askeri faaliyetlerin hem Maldivlerin dostlarını hem de düşmanlarını şaşkına çevirdiğini belirtti.

SİHA'lar için resmi tören düzenleyen Maldivler hükümeti, önümüzdeki aylarda ülkeye ek İHA ve SİHA ithal edeceklerini duyurdu. Törende konuşan birçok yetkili, Bayraktar TB2'lerin Maldivlerin bağımsızlığını destekleyeceğini ifade etti.

Bayraktar TB2 düşmanlarımızı şoka uğrattı Türk SİHAsı için resmi tören düzenlediler: İleri teknolojiye sahip bir silah

"DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ"

Maldivler Savunma Bakanı Hasan Maumoon satın alımla ilgili "Gençlerin kalbinde ve milletimizin gururunu yeniden alevlendirecek bir gelişme. Korkusuz askerlerimizi daha da güçlendirmeye devam edeceğiz" dedi. Maldivler Cumhurbaşkanı Muhammed Muizzu ise "Dünya çapında bir ülke olan Türkiye'nin ileri teknoloji SİHA'larını satın aldık" değerlendirmesinde bulundu. Miuzzu ayrıca ülkenin hava gücünü daha da geliştireceklerine dair söz verdi.

Haberin Devamı

Bayraktar TB2 düşmanlarımızı şoka uğrattı Türk SİHAsı için resmi tören düzenlediler: İleri teknolojiye sahip bir silah

HİNDİSTAN ÇEKİLİYOR

Hindistan, Maldivler ile vardıkları mutabakat kapsamında askeri personelini bölgeden çekmeye başladı. Maldivler Savunma Bakanlığı, Hindistan tarafından Maldivlere konuşlandırılan askerlerden 25'inin, mutabık kalındığı üzere 10 Mart'tan önce ülkeden çekilmeye başladığını açıkladı.

Hindistan askeri personeli tarafından kullanılan iki helikopter ve bir uçağın, artık sivil personel tarafından kullanılacağı belirtildi. Taraflar arasında varılan mutabakat kapsamında, ülkede kalan Hindistan'a ait asker ve destek personelinin de 10 Mayıs'a kadar çekilmesi gerekiyor.