Dünya Son dakika... Deprem dağları yıktı, şok görüntüler yayılıyor!

Son dakika... Deprem dağları yıktı, şok görüntüler yayılıyor!

14.11.2021 - 15:23 | Son Güncellenme:

İran'ın güneyini sarsan depremlerin merkez üssü, liman kenti Bender Abbas'a yaklaşık 60 kilometre mesafede. Basra Körfezi'nin karşısındaki Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman da sallandı. Deprem anını gösteren görüntüler ise infial yarattı, dağların yıkıldığı anlar tüyler ürpertici.

İran'ın güneyinde dakikalar içinde 6 ve 6.3 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Yerel saatle 15.37'de gerçekleşen ilk depremin merkez üssü, liman kenti Bender Abbas'a 59 kilometre uzaklıkta.

Haberin Devamı

Hürmüzgan eyaletinde bir dakika sonra kaydedilen ikinci depremin büyüklüğü ise, 6.3. İran resmi televizyonu, sarsıntıların ülkenin güneyinde geniş bir alanda hissedildiğini izleyicilerine aktardı.

Depremler, Basra Körfezi'nin karşısındaki Birleşik Arap Emirlikleri'ni de salladı. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi'nin (USGS) verilerine göre, depremler Birleşik Arap Emirlikleri'nin yanı sıra Umman'ın körfez kıyılarında da hissedildi.

Yerel medya, deprem sonucu elektrik direğinin düşmesi nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiğini bildiriyor.

GÖRÜNTÜ İNFİAL YARATTI

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, deprem sırasında yol üstündeki TIR'ların sallandığı ve dağların yıkıldığı dikkat çekti. Video kaydı hızla yayılırken, bir kullanıcı İran'ın belki de bir nükleer test yapmış olabileceğini yazdı.

Haberin Devamı

Son dakika... Deprem dağları yıktı, şok görüntüler yayılıyor

Hint Okyanusu'nun Yemen açıklarında ikiye ayrılan dev fay hattı, Umman Denizi'nden geçerek İran topraklarına giriyor. İran'ın batısından ilerleyen fay hattı, Irak'tan sonra Türkiye'nin doğusunda son buluyor.

Türkiye'de Bingöl'e kadar sokulan büyük fay hattı, son yıllarda fazlasıyla aktif. Kasım 2017'de Kirmanşah'ta meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde 500'den fazla insan hayatını kaybetmişti. 2018'de ise yine Kirmanşah'ta gerçekleşen 6 büyüklüğündeki sarsıntı beş ülkede hissedilmişti.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 2 kişi yaşamını yitirdi. İran devlet medyasındaki haberlere göre Basra Körfezi kıyısındaki eyalette öğleden sonra peş peşe meydana gelen iki deprem sonrası yetkililer, tsunami tehlikesi olmadığını ifade etti.

Çevre iller ve komşu ülkelerde de hissedilen depremin ardından birçok evde hasar oluştu. Depremde 2 kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı açıklandı.

Elektrik direklerinin devrilmesi nedeniyle bazı bölgelere elektrik verilemediği kaydedilirken halkın büyük bölümünün evlerine girmediği, dışarıda beklediği aktarıldı.

Bu arada Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi de yardımcısı Muhammed Muhbir'e deprem bölgesine gitme talimatı verdi.