Dünya Diri diri yaktılar! Vahşetin adı 'kolyeleme yöntemi'

Diri diri yaktılar! Vahşetin adı 'kolyeleme yöntemi'

22.02.2024 - 12:07 | Son Güncellenme:

Kartellerin hüküm sürdüğü Meksika'da 'kolyeleme yöntemi' ile korkunç bir vahşet kayıtlara geçti, olayın detayları kan dondurdu.

Diri diri yaktılar Vahşetin adı kolyeleme yöntemi

126 milyon nüfusuyla Orta Amerika'nın en önemli ülkelerinden biri olan Meksika, uzun yıllardır kartellerin kontrolü altında. Ülkenin çeşitli yerlerini kontrol eden toplamda 9 büyük kartel bulunuyor. Bu kartellerden en güçlüleri ise neredeyse bütün ülkenin hakimi Sinao ve sadece körfez bölgesinden sorumlu 'Körfez" karteli. Çetelerin sokaklarda cirit attığı ülkede zaman zaman yeni karteller de ortaya çıkıyor. Bu bağlamda 'Yeni Nesil Kartel" grubu yaklaşık 15 yıl öncesinde kurulmuş olmasına rağmen ülkenin çeşitli yerlerinde adeta terör estiriyor.

Haberin Devamı

KORKUNÇ İNFAZ: KOLYELEME YÖNTEMİ

İngiliz basını ise yine Meksika'da yaşanan vahşeti manşetine taşıdı. Beş uyuşturucu karteli, rakip kartelden bir kişiyi öldürmeden önce bir başka kadına işkence yaptı ve 'kolyeleme' yöntemiyle kadını infaz etti.

26 yaşındaki Mayra Michelle ve 27 yaşındaki Ernesto Alonso isimli talihsiz gençlerin ölüm yeri ise tam da Sinao kartelinin bulunduğu bölgenin merkezi olarak belirtildi. Polis tarafından yapılan açıklamada genç kadının lastiklerle adeta kolye gibi bağlandığını daha sonra ise benzine batırılarak yakıldığı belirtildi. Genç kadının yanındaki erkeğin ölüm nedeni ise vurulma olarak açıklandı.

Diri diri yaktılar Vahşetin adı kolyeleme yöntemi

TESPİT EDİLDİLER

Yetkililer ayrıca katillerin beş kişi olduklarını belirterek fotoğraflarını yayınladı. Söz konusu kişilerin yaşları 19 ila 30 arasında değişiyor. Vahşet her ne kadar Sinao kartelinin bölgesinde gerçekleşse de bu kişilerin hangi çeteye üye oldukları henüz tespit edilemedi. Dahası ekipler şüphelilerden dördünün gözaltına alındığını ancak birinin hala bulunamadığını kaydetti.

Haberin Devamı

Diri diri yaktılar Vahşetin adı kolyeleme yöntemi

Yazarlar