Dünya Gazze'de korkunç manzara! Morglar doldu, cesetler dışarda bekletiliyor

Gazze'de korkunç manzara! Morglar doldu, cesetler dışarda bekletiliyor

14.10.2023 - 12:30 | Son Güncellenme:

İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlere ait cansız bedenler, Gazze Şeridi'nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi'nde morgda yer kalmadığı için hastane önünde bekletiliyor.

Gazzede korkunç manzara Morglar doldu, cesetler dışarda bekletiliyor

İsrail-Filistin çatışması 8. günde devam ederken, Gazze'de insani kriz giderek derinleşiyor. Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde morgun dolmasıyla hayatını kaybedenlere ait cansız bedenler, hastane önünde bekletiliyor.

Haberin Devamı

Filistinli sağlık çalışanları hastanedeki durumun benzeri görülmemiş bir manzara olduğunu, daha önceki saldırılarda durumun bu noktaya gelmediğini belirtiyor.

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

SON 24 SAATTE 324 CAN KAYBI

İsrail'in son 24 saatteki saldırılarında 324 Filistinli hayatını kaybetti, 1000 aşkın insan yaralandı.Bir haftayı dolduran savaşta İsrail savaş uçaklarının aralıksız şekilde bombardımana tuttuğu Gazze'de yaşamını yitirenlerin sayısı, 2 bin 215'e çıktı. Hava saldırılarında can verenlerin 724'ü çocuk.

 

SAAT 16.00'YA KADAR SÜRE

Rakamlar, Gazze'de yıllardır verilen en ağır kayba işaret ediyor. Yanı sıra, İsrail ordusunun kısa sürede kara operasyonuna başlaması bekleniyor. İsrail, Gazze'nin kuzeyinde yaşayanlara güneye doğru gitmeleri için verdiği süreyi uzattı ve iki koridor paylaştı. İsrail ordusu, TS1 16.00'ya kadar söz konusu koridorlardan güvenli geçiş sağlanacağını belirtiyor.

Haberin Devamı

'HASTANELERİ BOŞALTIN'

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından yapılan açıklamada, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF), Gazze’deki El Awda Hastanesi’nin yerel saatle 06.00’ya kadar boşaltılması yönünde uyarılarda bulunduğu belirtildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze Şeridi’nde bulunan hastanelere tahliye için süre verdi. Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından yapılan açıklamada, IDF tarafından Gazze’nin kuzeyindeki El Awda Hastanesi'nin yerel saatle 06.00’ya kadar boşaltılması yönünde hastane yetkililerinin uyarıldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, hastaların tahliyesinin karmaşık bir hal aldığı vurgulanırken, “Gazze’de devam eden saldırıları ve sağlık hizmetlerine yönelik saldırıları kınıyoruz. Personelimizi ve hastalarımızı korumaya çalışıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Gazzede korkunç manzara Morglar doldu, cesetler dışarda bekletiliyor

TANKLAR SINIRDA BEKLİYOR

Çatışmalar yoğun bir şekilde devam ederken gözler İsrail’in kara harekatına çevrildi. İsrail, kara harekatı için Gazze sınırına sevkiyatını arttırdı. Gazze sınırının kuzey noktasında bulunan Sderot’a hazırlığını arttıran İsrail bir yanda da sınıra yığınak yapıyor. Gazzelilerin kuzeyden güneye hareket etmesini isteyen İsrail’e ait tanklar bir kara harekatı için Gazze sınırında bekliyor. Aynı zamanda kara birlikleri de tank ve zırhlı aracın sevk edildiği noktalarda bekleyişini sürdürüyor.