Dünya Son dakika... Hindistan'dan kalkan Rus uçağı, Afganistan'da düştü

Son dakika... Hindistan'dan kalkan Rus uçağı, Afganistan'da düştü

21.01.2024 - 10:26 | Son Güncellenme:

Hindistan'dan kalkan bir yolcu uçağı Afganistan'ın Badakhshan bölgesindeki bir dağa düştü. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre çok sayıda ölü ve yaralının olduğu belirtiliyor.

Hindistan'dan kalkan uçak içindeki yolcularla beraber Afganistan'ın Badakhshan bölgesine düştü. Yerel basın kazada çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu söylüyor. Afganistan Bilgi ve Kültür Dairesi yetkilisi Zabihullah Amiri bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibinin yönlendirildiğini belirtti. Afganistan medyasında çıkan haberlerde, uçağın Tap-Khana Dağı üzerine düştüğü yazıldı, Taliban yönetimi de uçağın düştüğünü doğruladı. Bir yetkili, uçağın teknik sorunlar nedeniyle arızalandığını bildirdi. Russian Today'de yer alan haberde ise düşen uçağın Moskova'ya gittiği yazıldı.

Haberin Devamı

HİNDİSTAN: UÇAK BİZE AİT DEĞİL

Afganistanlı bir polis, kazanın gece saatlerinde olduğunu ancak henüz olay yerine ulaşamadıklarını aktardı. Hindistanlı yetkililer ise uçağın Rus tescilli olduğunu ve kendilerine ait olmadığını duyurdu, uçağın modeli ise DC-10 olarak açıklandı.

RUSYA: UÇAKTA 6 KİŞİ VARDI

Rus Havacılık İdaresi ise yaptığı açıklamada, uçağın Özbekistan üzerinden Moskova'ya hareket ettiği sırada dün akşam saatlerinde Afganistan üzerinde radardan kaybolduğunu duyurdu. açıklamada, Rusya'ya kayıtlı uçağın Fransız yapımı Falcon 10 tipi olduğu ve ilk belirlemelere göre uçakta 4’ü mürettebat 6 kişinin bulunduğu belirtildi.

Bölgeden gelen ilk görüntüler şöyle:

Son dakika... Hindistandan kalkan Rus uçağı, Afganistanda düştü

Son dakika... Hindistandan kalkan Rus uçağı, Afganistanda düştü