Dünya Son dakika: İran'daki kanlı terör saldırısını DEAŞ üstlendi

Son dakika: İran'daki kanlı terör saldırısını DEAŞ üstlendi

04.01.2024 - 19:13 | Son Güncellenme:

İran’ın Kirman kentinde dün düzenlenen terör saldırısını terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Son dakika: İrandaki kanlı terör saldırısını DEAŞ üstlendi

 

İran’ın Kirman kentinde dün düzenlenen terör saldırını terör örgütü DEAŞ sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile üstlendi. İran basının adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı haberlerde, terör saldırısıyla ilgili yapılan incelemelerde ilk patlamanın canlı bomba tarafından gerçekleştirilen bir intihar saldırısı olduğunun tespit edildiği belirtilerek, canlı bombanın erkek olduğu ve kimliğini tespit etmek için çalışmaların sürdüğü aktarıldı.

Haberin Devamı

İran, ölü sayısını revize etti

İran Acil Durum Merkezi Başkanı Cafer Miadfer, Kirman'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının revize edildiğini açıkladı. Miadfer yaptığı açıklamada, “Adli tıp incelemelerinin sonunda, cesetlerin parçalanmış olması nedeniyle sayılarda değişiklik olmuştur. Yapılan adli tıp incelemelerinde ölü sayısının 84 olduğu belirlendi. Yaralı sayısı 284’e yükselirken, 195 yaralının tedavisi ise devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Son dakika: İrandaki kanlı terör saldırısını DEAŞ üstlendi

ABD’nin 3 Ocak 2020'de Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlediği suikast sonucu hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin 4. ölüm yıl dönümünde Kirman kentindeki mezarı yakınında terör saldırısı düzenlenmişti.

Haberin Devamı

İran Dini Lideri Hamaney: Bu felaketin karşılığı çok sert olacak

İran Dini Lideri Ali Hamaney’den, Kirman kentinde Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin 4. ölüm yıl dönümünde mezarı yakınında düzenlenen terör saldırısının ardından ilk açıklama geldi. Hameney, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, “İran milletinin kötü ve cani düşmanları, bir kez daha felaket oluşturdular ve çok sayıda insanımızı öldürdüler.

Taş yürekli katiller, halkın Kasım Süleymani'nin mezarını ziyaret etme sevgisine ve coşkusuna dayanamadılar. Süleymani'nin askerlerinin onların alçaklıklarına ve cinayetlerine tahammül etmeyeceklerini bilsinler. Katiller, şu andan itibaren kesin hedefimizin hem masumların kanına bulanmış elleri hem de onları bu hataya sürükleyen yozlaşmış ve fesat beyinleri ezmek ve adil bir şekilde cezalandırmak olduğunu bilsinler. Bu felaketin karşılığı çok sert olacaktır” ifadelerini kullandı.