Dünya Son dakika... Koalisyon resmen açıkladı: Suriye'den çekilme başladı!

Son dakika... Koalisyon resmen açıkladı: Suriye'den çekilme başladı!

11.01.2019 - 11:38 | Son Güncellenme:

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyon, Suriye'den çekilmenin başladığını resmen duyurdu. Rusya'dan gelen açıklamada ise, "ABD'nin Suriye'de kalmak istediği izlenimini verdiği" öne sürüldü.

Son dakika... Koalisyon resmen açıkladı: Suriyeden çekilme başladı

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyon, Suriye'den çekilmenin başladığını resmen açıkladı. Uluslararası ajanslar, bu bilgiyi abonelerine 'son dakika' gelişmesi olarak duyurdu.

Haberin Devamı

Rusya Dışişleri Bakanı Sözcüsü Maria Zaharova ise, bugün yaptığı açıklamada, "Bütün açıklamalarına rağmen, ABD'nin Suriye'de kalmak istediği izlenimini aldıklarını" ifade etti.

Anadolu Ajansı da bu sabah isminin açıklanmasını istemeyen bir ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisinin, "Bazı ekipmanları Suriye'den çekmeye başladığımızı teyit ediyorum" dediğini bildirmişti.

Söz konusu yetkili, operasyonel kaygılardan dolayı çekilen ekipmanın ne olduğu veya hangi bölgelerden alınıp nakline başlandığına dair detay vermekten kaçınmıştı.

Amerikan CNN televizyonu ise ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM), çekilme operasyonunda kullanılacak gemi ve uçakları belirlediğini iddia etmişti.

Çekilme süreci ABD Başkanı Donald Trump'ın 19 Aralık 2018'de aldığı karar sonrasında başlamıştı.

Haberin Devamı

Trump'ın bu kararı Jim Mattis'in Savunma Bakanlığı görevinden istifa etmesine yol açmıştı.

Mattis, 1 Ocak'ta görevinden ayrılmadan birkaç gün önce ABD ordusuna çekilme sürecinin başlatılması talimatını vermişti.