Dünya Son dakika... Mogadişu'da şiddetli patlama

Son dakika... Mogadişu'da şiddetli patlama

25.11.2021 - 09:23 | Son Güncellenme:

Somali'nin başkentini sarsan patlamanın ardından gökyüzüne siyah dumanlar yükseldi, görgü tanıkları silah sesleri duyduklarını söylüyor. Patlamada en az 5 can kaybı var.

Son dakika... Mogadişuda şiddetli patlama

Doğu Afrika ülkesi Somali, güne başkent Mogadişu'daki patlamayla başladı. Mogadişu'nun kalbindeki K4 kavşağı yakınında gerçekleşen patlamanın ardından gökyüzüne siyah dumanlar yükseldi.

Haberin Devamı

Görgü tanıkları, Perşembe günü Somali'nin başkentindeki bir okulun önünde meydana gelen büyük patlamada öğrenciler de dahil olmak üzere en az beş kişinin öldüğünü söyledi. Saldırıyı aşırılık yanlısı Eş-Şebab örgütü üstlendi.

Son dakika... Mogadişuda şiddetli patlama

Patlama, sabahın yoğun olduğu saatlerde Mogadişu'nun işlek bölgelerinden birinde meydana geldi. Patlama sonrasında bölgeyi büyük silah bir duman bulutu kapladı.

Son dakika... Mogadişuda şiddetli patlama

ambulans servisinden Abdulkadir Adan, Associated Press'e beş ölümü doğruladı ve servis, en az 15 yaralının hastaneye kaldırıldığını söyledi ve "Bu gerçek bir trajedi" dedi.

Son dakika... Mogadişuda şiddetli patlama

Bir okul ve bir hastanenin yanındaki duvarın çökmesine yol açan patlama, neredeyse tüm başkentin sarsılmasına yol açtı. Görgü tanıkları, silah sesleri duyduklarını da söylüyor.