Dünya 'Öldü' deyip diri diri gömdüler! Tabut açıldı, şoke eden izler

'Öldü' deyip diri diri gömdüler! Tabut açıldı, şoke eden izler

17.08.2023 - 13:08 | Son Güncellenme:

Hastanede tedavi görürken hayatını kaybeden ve öldü denilen kadın, mezar açılınca gömüldüğü pozisyondan farklı bir açıda bulundu. Kadının üzerinde bulunan kan izleri ise herkesi şoke etti.

Öldü deyip diri diri gömdüler Tabut açıldı, şoke eden izler

Brezilya'da 5 yıl önce yaşanan ve o dönem dünyada ses getiren gelişme yıllar sonra tekrar önce yerel medyada sonra da uluslararası medyada gündem oldu. Kan donduran gelişmenin detayları ise bir kez daha pes dedirtti. 37 yaşındaki Rosangela Almeida dos Santos 2018'in Ocak ayında bir haftadır tedavi gördüğü hastanede 'septik şok' nedeni ile hayatını kaybetti. Genç kadının ölüm belgesine doktorlar 2 kere kalbi durduğu için hayatını kaybettiğini yazdı.

Haberin Devamı

Rosangela'nın ölümü sonrası soluğu morgun önünde alan aile üyeleri ise cenaze defin işlemleri için çalışmalara başladı. Normal geçen defin işlemi sonrası aile üyeleri hüzünlü bir şekilde tekrar evlerine döndü.

Öldü deyip diri diri gömdüler Tabut açıldı, şoke eden izler

'MEZARDAN ÇIKMAYA ÇALIŞTI'

Rosengela'nın bulunduğu mezarlığı ziyaret eden başka kişiler ise defin işleminden 11 mezarın içinden çığlık sesleri geldiğini iddia etti. Bu haberi alır almaz bölgeye gelen aile üyeleri yasal izin almadan mezarı açtırdı. Kadının cansız bedenini günler sonra inceleyen aile üyeleri ise şoke oldu. Rosengela'nın tabutunun gevşediğini fark eden aile, genç kadının başının üzerinde kan izleri olduğunu fark etti. Ayrıca bileklerinde çizikler olan Rosengela, gömüldüğünden farklı bir pozisyonda duruyordu.

Haberin Devamı

Söz konusu tabutun açıldığı anlar ise Youtube'dan paylaşıldı. Kaynaklara göre bölgede yaklaşık 500 kişilik bir kalabalık vardı. Rosengela'nın bedenine dokunanlar ise cesedin hala sıcak olduğunu öne sürdü.

Öldü deyip diri diri gömdüler Tabut açıldı, şoke eden izler

HASTANEDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Rosengela'nın tabuttan çıkmak için çabaladığını ve yanlış teşhis sonucu 'öldü' denildiğini öne süren aile hem hastaneden hem de doktorlardan şikayetçi oldu. Soruşturma kapsamında mezara müdahale ettikleri için 3 yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalan aileye kötü haber ise mahkemeden geldi. Öte yandan 5 yıl sonra delil yetersizliği nedeniyle kapatılan davada hastane ve doktorlar suçsuz bulundu.