Dünya Son dakika... Omicron Avustralya'ya ulaştı

Son dakika... Omicron Avustralya'ya ulaştı

28.11.2021 - 11:51 | Son Güncellenme:

Koronavirüsün yeni varyantının ortaya çıktığı ülkeler arasına Avustralya'da katıldı. İsrail tüm yabancılara sınırlarını kapatırken, Suudi Arabistan da uçuş yasağı getirdiği ülkelere yenilerini ekledi.

Son dakika... Omicron Avustralyaya ulaştı

Güney Afrika'da ortaya çıktıktan sonra hızla dünyaya yayılan Omicron varyantı, Avustralya'ya ulaştı. Avustralyalı sağlık yetkilileri, Güney Afrika'dan gelen uçaktaki iki yolcunun koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını açıkladı. Söz konusu iki yolcu, beklendiği gibi Omicron varyantı taşıyor.

Haberin Devamı

İSRAİL SINIRLARINI KAPATTI

Dünyada en hızlı aşı yapan ülkeler arasında başı çeken İsrail ise, Omicron varyantı nedeniyle sınırlarını tüm yabancılara kapattı.

Yerel basında çıkan haberlere göre 14 günü kapsayan karar, kabinenin onaylamasıyla birlikte bu gece yarısından sonra devreye girecek. İsrail vatandaşı olmayan insanların ülkeye girişinin yasaklanmasına ek olarak, ülkeye girişlerde iki doz aşı olmuş İsraillilere üç gün zorunlu karantina; aşılanmamış İsrail vatandaşlarına ise yedi günlük karantina şartı getiriliyor.

İsrail vatandaşı olmayan insanların ülkeye girişinin yasaklanmasına ek olarak, ülkeye girişlerde iki doz aşı olmuş İsraillilere üç gün zorunlu karantina; aşılanmamış İsrail vatandaşlarına ise yedi günlük karantina şartı getiriliyor.

Haberin Devamı

 

SUUDİ ARABİSTAN LİSTEYİ GENİŞLETTİ

Cuma günü birçok Afrika ülkesine uçuş yasağı getiren Suudi Arabistan, bugün listeyi güncelledi. Resmi haber ajansı, Malavi, Zambia, Madagaskar, Angola, Şeyseller, Moritanya ve Komorlar'ın da uçuş yasağı kapsamına alındığını duyurdu.

Riyad yönetimi, Cuma günü Güney Afrika, Namibya, Botsvana, Zimbabwe, Mozambik, Lesotho ve Esvatini'ye uçuş yasağı ilan etmişti.

DÜNYAYA YAYILIYOR

Türkiye ve İngiltere de dahil olmak üzere çok sayıda ülke, Güney Afrika ve komşu ülkelere yönelik seyahat kısıtlamaları getirdi. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) B.1.1.529 olarak tanımlanan koronavirüs varyantını endişe verici varyant kategorisine aldı. Varyant Yunan alfabesinin 15. harfi olan Omicron (Türkçesiyle Omikron) olarak isimlendirildi.

WHO, ilk belirlemelere göre bu varyantın hastalığı geçiren kişileri tekrar hasta etme potansiyelinin bulunduğunu açıkladı. Örgüt, varyantın özelliklerini tam olarak anlamanın birkaç hafta sürebileceğini duyurdu.