Dünya Son dakika: Putin canlı yayında açıkladı: Başka çaremiz yoktu

Son dakika: Putin canlı yayında açıkladı: Başka çaremiz yoktu

24.02.2022 - 19:32 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre Rusya-Ukrayna krizinde korkulan oldu. Donbas'a askeri harekat başlamasının ardından Rusya Devlet Başkanı Putin canlı yayında açıklamalarda bulundu. Putin, son yaptığı açıklamada Rusya'nın global ekonominin parçası olarak kalacağını savundu. Putin, Ukrayna işgali için "Başka çaremiz yoktu, zorunda kaldık" deyip ekledi: "Ortaklarımız bizi anlamalı ve sistemin dışına atmamalı. Dünya ekonomisine zarar vermeyeceğiz."

Tüm dünyanın nefesini tutarak takip ettiği Ukrayna-Rusya krizinde korkulan son bu sabah gerçekleşti. Putin askeri harekatı onayladığını duyurdu ve Donbas'ta operasyon başladı. Rus Devlet Başkanı sıcak gelişmelerin ardından bir kez daha kameraların karşısına geçti.

Haberin Devamı

Ukrayna konusunda Rusya'nın adım atmak zorunda kaldığını savunan Putin, "En önemlisi şunun anlaşılması gerekiyor. Şu anda olanlar alınması gereken tedbirlerdi ve başka şans yoktu, tüm denemelerimiz boşa çıktı. Rusya için güvenlik riskleri o kadar yüksekti ki başka şansımız yoktu." diye konuştu.

Rusya'nın talepleri konusunda ilerleme sağlanamamasına kendisinin de şaşırdığını anlatan Putin, "Güvenlik garantileri konusunda milimetre ilerleyemedik. Nasıl bir dünyada yaşadığımızı biliyoruz ve yaptırımlara hazırlandık." dedi. Putin, dünya ekonomisinin bir parçası olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Rusya dünya ekonomisinin bir parçası olmaya devam ediyor ve bu sisteme zarar vermeyi planlamıyor." ifadesini kullandı. Batı'nın da Rusya'yı bu sistemden dışarıya çıkarmak için uğraş vermemesi gerektiğini belirten lider "Sizlere neler olup bittiğini anlayarak davranmaya, üretimi, ekonomiyi, istihdamı destekleyecek bu araçları bulmak için hükümetle dayanışma içinde çalışmaya davet ediyorum." diye konuştu.