Dünya Seçimlere müdahale iddiası! Rusya'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt

Seçimlere müdahale iddiası! Rusya'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt

12.05.2023 - 13:02 | Son Güncellenme:

Kremlin, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'deki seçimlere Rusya karışıyor" iddialarına yanıt verdi.

Kremlin'den, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Rus Dostlarımız, dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, deep fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız.'' açıklamasına yanıt geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''Sevgili Rus Dostlarımız, dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, deep fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk'ün devletinden çekin.'' çağrısına Rusya'dan yanıt geldi.

Haberin Devamı

"ŞİDDETLE KARŞI ÇIKIYORUZ"

Kremlin'den yapılan açıklamada ''Türkiye'deki seçimlere müdahale ettiğimiz yönündeki açıklamanın gerekçesini bilmiyoruz ve buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu iddiaları Kılıçdaroğlu'na iletenler yalancıdır.'' denildi.

"BUNUN NEREDEN ÇIKTIĞINI BİLMİYORUZ"

CNN Türk yayınına bağlanan gazeteci Siyamend Kaçmaz Rusya'nın yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Kaçmaz'ın açıklamaları şöyle; Aslında dün Kılıçdaroğlu'nun twiti sonrası Rus basınında bu haber kullanıldı. Az önce Kremlin'den bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, 'Biz Ankara ile ilişkilerimize değer veriyoruz. Değerli bir konuma geldik. Bizim hiçbir şekilde Türkiye'deki seçimlere müdahale etmemiz söz konusu değil. Bunun nereden çıktığını da bilmiyoruz.' ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Gazetecilerin kendisine Erdoğan ile bir görüşme yapıp yapmayacağı soruldu. Bununla ilgili bir program olmadığını ama 'Gerekirse ayarlanabilir' ifadesini kullandı. Rusya hiçbir şekilde o iddiaları kabul etmiyor diyebiliriz.

'MUHALEFET YAYGARA KOPARACAK'

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Rusya'ya yönelik suçlaması bugün Rus basınında da geniş yankı uyandırdı.

Rus İzvestiya gazetesi, 'Uzman, ABD'nin Türkiye'deki seçimlere muhtemel etkisini işaret etti' başlığıyla okurlarının karşısına çıktı, Orta Doğu-Kafkasya Araştırma Merkezi'nin yöneticisi Stanislav Tarasov'un görüşlerine yer verdi. Tarasov, Erdoğan'ın ABD'den bağımsız bir politika izlediğini kaydedip Türkiye'de olup bitenleri sessizce etkilemenin yollarını bulan ABD'nin şimdi açık seçik şekilde yaşananların dışında kaldığını belirtti.

Rus resmi yayın organı Ria Novosti'nin Kırım edisyonunda yayınlanan bir analizin başlığı ise, 'Türkiye'deki seçimi kim kazanacak ve renkli devrim ihtimali var mı?' oldu. Asya ve Afrika Araştırmaları Merkezi'nden Alexei Obraztsov, muhalefetin Erdoğan'a karşı yaygara koparacağını ancak iktidarın seçimi kazanacağını söyledi.