Dünya Son Dakika... Stockholm saldırganı IŞİD destekçisi çıktı

Son Dakika... Stockholm saldırganı IŞİD destekçisi çıktı

08.04.2017 - 10:11 | Son Güncellenme:

Dün öğleden sonra İsveç'in başkenti Stockholm'ün en kalabalık caddesinde meydana gelen kamyonlu terör saldırısında bir kişi tutuklandı. Adı henüz açıklanmayan 39 yaşında saldırganın Özbekistan uyruklu olduğu ve İsveç'te inşaat işçisi olarak çalıştığı belirtiliyor. 4 çocuk babası zanlının terör örgütü IŞİD destekçisi olduğu belirtiliyor. Saldırıyla ilgili bir kişi de gözaltına alındı. Oldukça genç olduğu gözlemlenen şüphelinin polis tarafından yakalandığı anlar medyaya sızdı. Saldırıda kullanılan kamyonunda bir çanta dolusu el yapımı patlayıcı bulundu. Uzmanlar patlayıcıları etkisiz hale getirdi.

Son Dakika... Stockholm saldırganı IŞİD destekçisi çıktı

İsveç'in başkenti Stockholm'de dört kişinin ölümüne neden olan saldırıyla ilgili polis bir kişiyi tutukladı. Tutuklunun 39 yaşında Özbekistan uyruklu olduğu, 4 çocuk babası ve İsveç'te inşaat işlerinde çalıştığı belirlendi. İsmi henüz açıklanmayan saldırganın terör örgütü IŞİD sempatizanı olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Adamın Facebook sayfasında IŞİD propagandası yaptığı, 2013 yılında düzenlenen Boston Maratonu saldırısını sayfasında paylaştığı ortaya çıktı.

Polis saldırıyla ilgili genç yaşlarda bir kişiyi daha gözaltına aldı. İsveç polisi tarafından düzenlenen operasyona tanıklık eden basın mensupları operasyona 15 polis aracının katıldığını, SWAT ekiplerinin destek verdiğini belirtiyor.

Stockholm'deki dünkü kamyonlu terör saldırısında kullanılan kamyonun olay yerinden polis tarafından çekildiği anlar Reuters haber ajansı tarafından paylaşıldı. Kamyonun enkaza döndüğü görülüyor.

KAMYONDA PATLAYICI DOLU ÇANTA BULUNDU

Kamyonda bir çanta dolusu patlayıcı madde bulundu. Dünkü saldırıda kullanılan komyonda ele geçirilen patlayıcı dolu çanta bomba uzmanları tarafından etkisiz hale getirildi. Patlayıcıların el yapımı bomba olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Dün öğleden sonra Stockholm'ün en kalabalık caddesinde meydana gelen kamyonlu terör saldırısının şüphelisi olarak akşam saatlerinde Stockholm'ün Märsta banliyösünde gözaltına alınan zanlı tutuklandı. Polis yetkilileri basına dün akşam Arlanda Havalimanı yakınlarında yakalanarak tutuklanmasına karar verilen şüphelinin saldırıda kullanılan kamyonu kullanan kişi olabileceğini açıkladı.

Ayrıca yine akşam saatlerinde Hjulsta semtinde bir başka şüpheli de göz altına alındı. Märsta ve Hjulsta semtlerinde yakalanan iki kişinin birbirleriyle ilişkileri olabilir.

Son Dakika... Stockholm saldırganı IŞİD destekçisi çıktı

Kamyonlu terör saldırısının ardından polis ilişkiye geçmek istedikleri bir kişinin fotograflarını yayınlamış, bu kişinin olayın olduğu saat ve bulunduğu mekan uyarınca polis için özellikle ilginç olduğu açıklanmıştı.

SINIR KONTROLLERİ SIKILAŞTI

Stockholmdeki terör saldırısının ardından İsveçte sınır kontrollerinin sıkılaştırılması kararı alındı.Karar uyarınca Kuzey ülkeleri (Norveç,Danimarka,Finlandiya) ve AB ülkeleri sınır kapıları da dahil olmak üzere herkesin hem giriş hem de çıkışlarda pasaport ve kimlikleri kontrol edilecek.Sıkılaştırılmış sınır kontrolleri 10 gün geçerli olacak.

İsveç istihbarat teşkilatı SÄPO sözcüsü de dün gece ki basın toplantısında kendilerinin de benzer eylem gerçekleştirme potansiyeli olan kişi ve ortamlarda kontrollerini sıklaştırdıklarını belirtti.

Haberin Devamı

ÖLÜ SAYISI 4 YARALI 15

Saldırıda şu ana kadar 4 kişi yaşamını yitirdi. Yaralı sayısı ise 15... YAralılardan dokuzunun durumu ise kritik...