Dünya TASS açıkladı: Vnukovo Havalimanı kapatıldı, Moskova'da kaos

TASS açıkladı: Vnukovo Havalimanı kapatıldı, Moskova'da kaos

11.08.2023 - 10:59 | Son Güncellenme:

Moskova'nın en önemli havalimanlarından olan Vnukovo Havalimanı, İHA saldırısı beklendiği için kapatıldı.

TASS açıkladı: Vnukovo Havalimanı kapatıldı, Moskovada kaos

24 Şubat 2022'den beri devam eden Ukrayna'nın işgali, Rusların beklediği gibi gitmedi. 3 günde Kiev'i ele geçirip Zelenskiy yerine kukla bir yönetim getirmeyi planlayan Moskova, Ukrayna'nın direnişine batı desteği de eklenince bölgeden çekildi. Savaş neredeyse bir yıl boyunca ülkenin doğusunda şiddetini artırarak sürdürdü. Ruslar sık sık başkent Kiev ve çevresini ise bombardıman yağmuruna tuttu.

Haberin Devamı

TAKTİK DEĞİŞİKLİĞİ

Ancak işin seyri Ukrayna'nın taktik değiştirmesiyle değişti. İHA ve SİHA saldırıları ile Rus ordusuna büyük darbe vuran Ukrayna gözünü Moskova'ya dikti. Putin'in kaldığı Kremlin Sarayı'nın tepesini İHA ile vuran Ukrayna daha sonra sık sık kritik bölgelere yönelik sabotaj saldırıları düzenledi. Bu saldırılar arasında geçtiğimiz yıl havaya uçurulan Kerç köprüsü de vardı.

Son günlerde ise bu saldırıların adresi doğrudan doğruya Moskova oldu. Başkentin merkezindeki devasa gökdeleni 2 gün arayla vuran Ukrayna, Rus halkına savaşın hala devam ettiğini hatırlattı.

TASS açıkladı: Vnukovo Havalimanı kapatıldı, Moskovada kaos

SON DAKİKA: HAVALİMANI KAPATILDI

Öte yandan Rus haber ajansı Tass'ın geçtiği son dakikaya göre Vnukovo Havalimanı alınan istihbaratlar gerekçesiyle kapatıldı. Yetkililer bir İHA saldırısının yolda olduğunu belirterek uçuşların durdurulduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Yıllık dört milyon yolcu kapasiteli Vnukovo geçtiğimiz hafta da benzer bir nedenden ötürü kapanmıştı. Rusların en önemli havalimanlarından biri olan ve Moskova'da bulunan Vnukovo'ya geçtiğimiz aylarda Çin lideri Xi Jinping'de iniş yapmıştı.

TASS açıkladı: Vnukovo Havalimanı kapatıldı, Moskovada kaos