Dünya Türk aile yangında yok oldu! Almanya'da korkunç olay, tavan arasında bebek cesedi bulundu

Türk aile yangında yok oldu! Almanya'da korkunç olay, tavan arasında bebek cesedi bulundu

26.03.2024 - 15:31 | Son Güncellenme:

Almanya’nın Solingen kentinde Türklerin kaldığı binada yangın çıktı. Korkunç yangında aynı aileden olduğu düşünülen biri bebek dört kişi yaşamını yitirdi.

Türk aile yangında yok oldu Almanyada korkunç olay, tavan arasında bebek cesedi bulundu

29 Mayıs 1993'te, Solingen'in Mitte kasabasında Türklerin yaşadığı ev Alman ırkçılar tarafından kundaklandı. Çocuk ve kadın beş kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 5 yaşındaki Saime genç, 18 yaşındaki Hatice Genç , 9 yaşındaki Hülya Genç, 12 yaşındaki Gülistan Öztürk ve 28 yaşındaki Gürsün İnce aynı ailedendiler.

Haberin Devamı

14 kişiden çoğu yaralı olarak kurtuldu ama bazılarının durumu ağırdı. Mesela 15 yaşındaki Bekir Genç, 30'dan fazla ameliyat geçirmek zorunda kalmıştı. Saldırıyı düzenleyen 4 neo-Nazi ise dönemin en yüksek hapis cezasına çarptırıldılar. Solingen trajedisi, 1990'da Doğu ve Batı Almanya'nın birleşmesinin ardından ülkenin yaşadığı en büyük trajedi olarak tarihe geçti.

Türk aile yangında yok oldu Almanyada korkunç olay, tavan arasında bebek cesedi bulundu

Almanya'nın Solingen eyaletinde dün korkunç bir yangın çıktı. Gece 02.30 sularında çıkan yangında, biri bebek dört Bulgaristan Türkü hayatını kaybetti, 9'u ağır 21 kişi ise yaralandı. Yerel medya binanın ahşap olduğunu ve birinci katta çıkan yangının kısa sürede yayıldığını ifade etti.

6 SAATTE SÖNDÜ

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler yangını tam 6 saatte söndürdü. Binanın enkazında iki yetişkin ve bir çocuk cesedi bulundu dahası arama kurtarma köpekleri tavan arasında bir bebek cesedi buldu.

Haberin Devamı

Türk aile yangında yok oldu Almanyada korkunç olay, tavan arasında bebek cesedi bulundu

CAMDAN ATLADILAR

Savcılığın soruşturma başlattığı olayla ilgili konuşan görgü tanıkları çok sayıda kişinin alevlerden kaçmak için üst katlardaki pencerelerden sokağa atladığını dile getirdi.

KRW Eyalet Başbakanı Wüst Solingen’deki yangın faciası ile ilgili yayınladığı taziyede "Solingen'den gelen haberlerden derin bir üzüntü duyuyorum, korkunç bir trajedi. İnsanlar beklenmedik bir şekilde hayattan koptu. Duygularım yakınları ve yaralılarla birlikte" ifadelerini kullandı.