Dünya Spicer’ın istifası dengeleri değiştirdi

Spicer’ın istifası dengeleri değiştirdi

23.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer’ın istifasını kabul ettiği ve onu yerine Sözcü Yardımcılığı görevini yürüten Sarah Sanders’ı getirdiği bildirildi.

Spicer’ın istifası dengeleri değiştirdi

Trump, Sanders’la ilgili açıklamasında, “Sözcü Yardımcısı olarak Sarah, hükümetimizin mesajını Amerikan halkına ulaştırmada harika bir iş çıkarmıştır. Yeni pozisyonda da gösterdiğimiz ilerlemeyi insanlara ulaştırmaya devam edecektir.” ifadesini kullandı. Trump’ın Oval Ofis’teki görevine başlamasının hemen ardından göreve getirilen Spicer, önceki gün istifa etmişti.
ABD basınında Spicer’ın istifasının ardından Beyaz Saray İletişim Direktörlüğü görevine Anthony Scaramucci’nin atanması olduğu yönünde haberler yer aldı. Spicer da yaptığı açıklamada, “Ben olmadan temiz bir başlangıç yapabilirler” ifadesini kullanarak bir anlamda iddiaları doğruladı. New York Times’ta yer alan habere göre, Spicer, Scaramucci’nin bu göreve atanmasına karşı çıkıyordu ve bu kararı ‘büyük bir hata’ olarak değerlendirdi. Bu karar sonrası ise Spicer’ın istifası geldi. Beyaz Saray, dün Trump tarafından Beyaz Saray İletişim Direktörlüğü görevine atanan Anthony Scaramucci’nin 15 Ağustos’ta görevine başlayacağını açıkladı.