Dünya Stoltenberg ve Blinken'dan Erdoğan'a 'İsveç' kararı için teşekkür!

Stoltenberg ve Blinken'dan Erdoğan'a 'İsveç' kararı için teşekkür!

26.01.2024 - 13:55 | Son Güncellenme:

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsveç'in NATO'ya katılım protokolüne ilişkin karar sebebiyle teşekkürlerini iletti.

Stoltenberg ve Blinkendan Erdoğana İsveç kararı için teşekkür

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a İsveç'in NATO'ya katılım protokolüne ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı sebebiyle teşekkür etti.

Haberin Devamı

Yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise, İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin bir açıklama yaparak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in NATO'ya katılım protokolünü onaylamasını memnuniyetle karşılıyoruz" ifadelerini kullandı

İsveç’in NATO üyelik sürecinin onaylanmasına ilişkin protokol, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan görüşmelerin ardından oylanmıştı. 346 milletvekilinin oy kullandığı teklifte; 287 milletvekili kabul, 55 milletvekili ret ve 4 milletvekili çekimser oy kullanmıştı. Teklif oy çokluğu ile kabul edilmişti.

'MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ'

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’dan protokole ilişkin açıklama geldi. Blinken sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO’ya katılım protokolünü onaylamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Belgelerin bize ulaşmasını ve İsveç'i NATO'nun 32. üyesi olarak karşılamayı sabırsızlıkla bekliyoruz. İsveç ve ittifak birlikte daha güçlü" dedi.