Dünya Su seviyesi yükseldi, insanlar çatılara çıktı

Su seviyesi yükseldi, insanlar çatılara çıktı

31.03.2017 - 13:08 | Son Güncellenme:

Avustralya'yı yıkıp geçen Debbie Kasırgası, ülkenin doğusu ve kuzeyindeki kentleri su altında bıraktı. Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinin kuzeyindeki kentlerde yer yer suların 10 metreden fazla yükseldiği bildiriliyor. Uluslararası haber ajanslarının geçtiği fotoğraflarda yolda mahsur kalan araçlar çaresizce bekliyor.

Su seviyesi yükseldi, insanlar çatılara çıktı

Avustralya'nın Queensland eyaleti ve çevresinde bir haftadır yıkıma yol açan Debbie Kasırgası, yoğun yağış nedeniyle sel baskınlarına dönüştü. Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinin kuzeyindeki kentlerde yer yer suların 10 metreden fazla yükseldiği bildiriliyor. Sel felaketinde bir can kaybı var.

Haberin Devamı

Reuters haber ajansı, ülkenin doğu kıyılarında nehirlerin taştığını ve yolların kesildiğini bildiriyor. Wilsons Nehri'nin taşmasıyla Lismore kentinde sirenler çaldı, sabahın olmasıyla 25 bin insanın yaşadığı bölge sular altında kaldı.

Reuters, evlerin çatılarına kadar yükselen suların sokaklarda araçlar, çöp kutuları ve diğer enkazların üstünü örttüğünü aktarıyor.

Yetkililer, on binlerce kişiden evlerini boşaltarak yüksek yerlere gitmesini istedi. Bölgede yaşayan çiftçiler ise hayvanlarını yüksek noktalara taşıdı.

Acil Durum servisinden Ian Leckie, "Her şey oldu, insanlar çatılara çıktı, mahsur kaldı... Bir felaket, açıkça bir felaket" sözleriyle yaşananları anlattı.

Tweed Nehri'nin taşma riskine karşı Murwillumbah'da 8 bin insan yüksek yerlere kaçtı. Murwillumbah'da yaşayan Natasha Bolden, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada daha önce suların bu kadar yükseldiğini hiç görmediğini söyledi. Bolden, "Güney kıyısı su altında" dedi.

Haberin Devamı

Uluslararası haber ajanslarının bölgeden servis ettiği fotoğraflarda, birden fazla aracın iki tarafı sularla kaplanan yolun ortasında mahsur kaldığı görülüyor.

Salı günü Queensland eyaletini vuran dördüncü kategorideki Debbie Kasırgası, yaklaşık 61 bin evi elektriksiz bırakmış, yerleşim merkezlerinin yanı sıra ekili alanlara da zarar vermişti.