Dünya Suudi Arabistan'da tarihi nisan! Havayı gören sokağa çıktı

Suudi Arabistan'da tarihi nisan! Havayı gören sokağa çıktı

10.04.2023 - 12:26 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan'da tarihe geçecek bir gün yaşanıyor. Başkent Riyad ve Mekke dahil olmak üzere ülkede birçok şehir şiddetli fırtına ve yağmurun etkisi altında.

Çöl sıcaklarıyla bilinen Suudi Arabistan güne fırtınayla başladı. Ülkenin birçok bölgesinde yağmur, dolu ve yer yer kar etkisini sürdürürken bölgeden alışık olmadık fotoğraflar servis edildi.

Haberin Devamı

AL-BAHA

Geçtiğimiz son birkaç saatte Al-Baha şehrinde fırtınalı hava etkisini sürdürdü. Bölgeye yoğun bir şekilde dolu yağdı ve ekipler yolları temizlemek için yoğun çaba harcadı. Yetkililer, şehirdeki polis ve sağlık ekibi sayısını artırdı ve vatandaşları trafiğe çıkarken gerekli önlemleri alması konusunda uyardı.

AL-HADA

Pazartesi gününe şiddetli yağmurlarla uyanan Al-Hada sakinleri sokaklara akın etti. Birçok insan Suudi Arabistan için nadir kabul edilen doğa olayı esnasında fotoğraf çekildi.

RİYAD

Başkent Riyad'da yaşayan insanlarda güne benzer manzarayla uyandı. Sabah saatlerinde etkisini sürdüren yağmur, bir süre ara verdikten sonra tekrar başladı. Kameraya yansıyan görüntülerin bazı kısımlarında gider suyu borularının taştığı görüldü. Riyad'da hava sıcaklığı ise an itibariyle 30 derece.

Haberin Devamı
1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

MEKKE

Mekke bölgesi, orta ve şiddetli yağışların etkisi altında kaldı. Ulusal Meteoroloji Merkezi'nin bu sabah bir saat içinde bölge için 5 uyarı yayınlamasına neden oldu.

Yetkililer bölgeyi sis, dolu ve yoğun yağışa karşı uyardı. Ayrıca trafiğe çıkacak kişilere de görüş mesafesi konusunda bilgilendirme yapıldı.

KABE'DE SON DURUM

Suudi yetkililer tarafından yapılan bilgilendirmede Kabe'nin olduğu bölgede orta şiddetli yağışların etkisini sürdürdüğü ancak ibadetlerini yapmak için bölgeye gelen kişilerin herhangi bir sorunla karşılaşmayacağı yazıldı. Yağışların Mekke'de bugün öğleden sonra saat 14.00'a kadar devam edeceği belirtildi.

Suudi Arabistanda tarihi nisan Havayı gören sokağa çıktı

Yazarlar