Dünya Tapınak Şövalyeleri yaptı! Sırrını korumaya devam ediyor

Tapınak Şövalyeleri yaptı! Sırrını korumaya devam ediyor

07.06.2022 - 10:49 | Son Güncellenme:

İspanya'daki San Bartolomé inziva yeri, 12.yüzyıldan itibaren ruhani arayışçıların oldukça dikkatini çeken bir şapel. Tapınak sembolizminin en gizemli şapeli olarak bilinen bu yerin sırlarla dolu bir bölgede inşa edildiği düşünülüyor.

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr - 'Gücün merkezi' olarak adlandırılan İber Yarımadası'ndaki San Bartolomé tapınağı araştırmacıların dikkatini çekiyor. Uzmanlara göre bu şapel dönemin bilgi ve disiplin uzmanları olarak bilinen Tapınak Şövalyeleri tarafından inşa edildi. Hatta bu tapınağın inşa edileceği yerin belirlenmesiyle ilgili güçlü iddialar da var.

Haberin Devamı

Tapınak Şövalyeleri yaptı Sırrını korumaya devam ediyor

SIRRI BİR TEK ONLAR BİLİYOR

Bu iddialardan biri güçlü bir efsaneye dayandırılıyor. Efsaneye göre M.S 1. yüzyılda, burası Havari Bartholomeo'nun kılıcını yakındaki bir dağın tepesinden düşürdüğü yerdi. Havari Bartholomeo, kılıcının düştüğü bu noktada bir tapınak yaptırmış ve bu tapınağa San Bartolomé adı verilmişti.

Rio del Lobos Kanyonu'nun uzak bir köşesinde yer alan bu tapınağın konumunun bir özelliği bulunuyordu. Tapınağı inceleyen araştırmacı Garcia Atienza, bu tapınağın İber yarımadasının iki uç noktasına eşit uzaklıkta olduğunu keşfetti. Garcia Atienza'ya göre bu keşif Tapınakçılar'ın antik dünyanın tüm sırlarını bildiğini ve belli ki bu bilgileri kullandıklarını gösteriyordu. Araştırmacılar, Tapınakçılar tarafından inşa edilen inziva yerinin sırrının sadece onu inşa eden Tapınakçılar'da gizli olduğunu iletti.

Haberin Devamı

Tapınak Şövalyeleri yaptı Sırrını korumaya devam ediyor

DÜNYA'NIN MERKEZİ OLABİLİR Mİ?

San Bartolomé inziva yerinin konumu, neden inşa edildiği ve sırrının ne olduğuyla ilgili birçok soru işareti olduğu gibi bu şapelin bir de Kutsal Ahit Sandığı'nın izlerini taşıdığına inanılıyor. Dikkat çekici bir şekilde, bazı tarihçiler, San Bartolomé şapelinin iç sütunlarının Etiyopya'da olduğu düşünülen Ahit Sandığı'nın varsayılan konumuna işaret edebileceğine inanıyor. Araştırmacılara göre İber yarımadasındaki San Bartolomé şapeli Kutsal Ahit Sandığı'yla ilgili izleri de barındırıyor olabilir.

Bugün hala San Bartolomé Tapınağı İspanya'nın en merak edilen tapınaklarından biri olma özelliğini koruyor. Tapınakçılar tarafından kullanıldığı düşünülen bu tapınakla ilgili kesin bir bilgi olmadığından bu yapı gizemini korumaya devam ediyor. Tapınakçılar için büyülü olduğu düşünülen bu şapel onlar için dünyanın merkezi olduğu iddia ediliyor.

Tapınak Şövalyeleri yaptı Sırrını korumaya devam ediyor

BİR BAŞKA SIR DAHA...

Öte yandan İber yarımadasındaki bir başka tapınak da tüm gizemini korumaya devam ediyor. Yapısı itibariyle oldukça ilginç bir stile sahip olan, Quinta da Regaleira Sarayı'nın bahçesinde yer alan derin bir kuyuya benzeyen ters kulenin yine dönemin tapınakçıları tarafından kullanıldığı iddia ediliyor. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan bu kule yerin altından birbirine bağlı gizli geçitler ve labirentlerle dolu.

Haberin Devamı

Bu kule öylesine ilginç bir yapıya sahip ki kimileri kulenin başka bir dünyaya geçiş için kullanıldığına bile inanıyor. Kule başlı başına öyle büyük bir sır ki, büyüsü ünlü yazar J.K Rowling'e bile Harry Potter serisini yazarken ilham verdi.