Dünya Tarlaya acil iniş

Tarlaya acil iniş

13.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rus şirketi Ural Havayolları’na ait Airbus A320 yolcu uçağı dün sabah, Sibirya’nın Omsk kentine gitmek üzere Rusya’nın Soçi kentinden havalandı.

Tarlaya acil iniş

Uçakta 161’i yolcu, 6’sı mürettebat olmak üzere 167 kişi bulunuyordu. Ancak uçak, Sibirya’nın Novosibirsk bölgesindeki Kamenka köyü yakınlarında bir tarlaya acil iniş yaptı. Şirketten yapılan açıklamada, sorunsuz bir iniş yapan uçakta bulunanlar arasında ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. 

Haberin Devamı

Tarlaya acil iniş

Tahliye edildiler 

Rus medyası, yolcu uçağının teknik nedenlerden dolayı Novosibirsk Havaalanı’na iniş talebinde bulunduğunu, daha sonra bir tarlaya indiğini, yolcuların da tahliye edildiğini belirtti. Tüm yolcuların yakın bir köye getirildiği bildirilirken tıbbi yardım istenmediği vurgulandı. Teknik bir arıza denilse de Rusya Soruşturma Komitesi’nin hava trafik güvenliği kurallarının ihlali nedeniyle ceza davası açtığı da ifade edildi. Rusya’nın havacılık endüstrisi, Ukrayna’ya yönelik saldırı nedeniyle Batılı ülkeler yaptırım uyguladığından uçaklarını onarmak için yeni parçalar almakta zorlanıyor. Bu da uçuş güvenliğinde risk yaratıyor.