Dünya Taşıyıcı annelik şirketine suçlama

Taşıyıcı annelik şirketine suçlama

20.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çocuk sahibi olmak isteyenlere bebek vadeden uluslararası ünlü bir taşıyıcı annelik şirketinin etik olmayan prosedürler uyguladığı öne sürüldü.

Taşıyıcı annelik şirketine suçlama

Bir araştırmada, İngiltere merkezli uluslararası taşıyıcı annelik şirketi “New Life Global”ın kadınları etik olmayan tıbbi prosedürlerle riske attığı iddia edildi. Uluslararası medya kuruluşları tarafından yapılan ortak araştırma, dünya çapında ofisleri bulunan şirketin yasa dışı uygulamalarına dair kanıtlar buldu. New Life, binlerce çiftin bebek sahibi olmalarına yardım ettiklerini açıklayarak iddiaları yalanladı. Ancak araştırmaya göre, Gürcistan ve Ukrayna’dakiler de dahil olmak üzere birçok New Life şubesinin internet siteleri, iki veya üç embriyonun taşıyıcı annelere naklini içeren ve ikizlerle üçüzlerin doğma şansını artıran çoklu embriyo transferini teşvik ediyor. Uzmanlar, bu uygulamanın anne ölüm riskini artırdığını söylüyor.

Haberin Devamı

Yasa dışı iddiası

Şirketin Ukrayna’daki bir şubesinin daha önce engelli doğan bebeklerin istenmedikleri takdirde yasal olarak bir yetimhaneye bırakılabileceğini önerdiği belirtiliyor.

Şirketin etik olmayan bir şekilde, müşterilerin bebeklerinin cinsiyetini seçmelerine izin verdiği de öne sürülüyor. İngiliz avukatlar ise ticari taşıyıcı anneliğin yasaklandığı İngiltere’de de faaliyet gösteren şirketin ülkenin yasalarını ihlal etmiş olabileceğini söyledi. New Life Global suçlamaları reddederken, bazı Hollywood yıldızlarının da taşıyıcı annelik yöntemiyle çocuk sahibi olduğu biliniyor.

7 bin sınır ötesi anlaşma

Gürcistanlı doktor Mariam Kukunashvili’nin 2008’de kurduğu New Life Global, çoğu taşıyıcı anneliğin yasa dışı, pahalı veya sınırlı olduğu ülkelerde yaşayan uluslararası müşterilerine düşük maliyetli taşıyıcı annelik hizmeti veriyor. New Life Global’in çoğu İngiltere, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika’da bulunan müşterileriyle Meksika, Kolombiya, Hindistan, Ukrayna ve Gürcistan gibi ülkelerdeki taşıyıcı anneler arasında 7 binden fazla sınır ötesi anlaşmaya aracılık ettiği öne sürülüyor.