Dünya TCG Anadolu dünya basınında: Erdoğan askeri güç gösterisi yaptı!

TCG Anadolu dünya basınında: Erdoğan askeri güç gösterisi yaptı!

11.04.2023 - 09:38 | Son Güncellenme:

Drone'ların ve insansız uçakların havalanacağı Türkiye'nin en büyük savaş gemisi ABD'den Fransa'ya, İrlanda'dan Lübnan'a, Ukrayna'dan Yunanistan'a birçok ülkede yankı buldu.

TCG Anadolu dünya basınında: Erdoğan askeri güç gösterisi yaptı

Uluslararası haber ajansı Agence France-Presse (AFP), TCG Anadolu'yu 'Türkiye ilk drone gemisini su yüzüne çıkardı' başlığıyla abonelerine servis etti. Hafif uçaklar ve insansız hava araçları için inşa edilen amfibi saldırı gemisinin tanıtıldığını aktaran ajans, TCG Anadolu'nun 231 metre uzunluğunda ve 32 metre genişliğinde olduğunu yazdı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türk Bayraktar TB3 ve Kızılelma drone'ları ile Hürjet savaş uçağı gemiye inip kalkabilecek" dediğini bildiren AFP, helikopterler ve insansız hava araçlarının da dahil olduğu 94 araçlık kapasitesi olan geminin 13 tanık da taşıyabileceğini kaydetti.

NATO üyesi Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayiini ciddi şekilde geliştirdiği yorumunu yapan AFP, Ankara'nın özellikle insansız hava araçlarının başarısıyla övündüğünü belirtti. Ajans, Baykar tarafından üretilen drone'ların Azerbaycan'dan Libya'ya ve Ukrayna'ya birçok yerde kullanıldığını hatırlattı.

Çin'in geçen yıl ilk askeri drone gemisini gösterdiğini bildiren AFP, gelişmelerin pilotsuz uçakların modern savaşta artan öneminin yansıttığını yazdı.

Haberin Devamı

'FİLOSUNUN ÇOĞUNLUĞU DRONE'LARDAN OLUŞAN İLK UÇAK GEMİSİ'

İrlanda'dan Irish Times, 'Türkiye bölgesel liderliğini pekiştiren ilk uçak gemisini denize indiriyor' başlığını tercih etti, TCG Anadolu'nun Karadeniz'in diğer yakasındaki Ukrayna'da savaş şiddetlenirken tırmanan bölgesel gerilimin ortasında tanıtıldığını kaydetti.

TCG Anadolu dünya basınında: Erdoğan askeri güç gösterisi yaptı

Gemiyle birlikte Türkiye'nin drone operasyonlarını karadan denize genişletmeyi hedeflediğini dile getiren İrlanda gazetesi, insansız hava araçlarının yanı sıra helikopterler ve hafif uçakların da TCG Anadolu'ya inip kalkabileceğini belirtti.

231 metre uzunluğundaki geminin İstanbul'da inşa edildiği ve İspanyol Juan Carlos I gemisinin model alındığı bilgisini veren Irish Times, TCG Anadolu'nun filosunun çoğunluğu silahlı insansız hava araçlarından oluşan ilk uçak gemisi olacağını yazdı.

NATO'nun en büyük ikinci ordusu olan Türkiye'nin çatışmalarla dolu Suriye ve Irak'la kara sınırını paylaştığını kaydeden Irish Times, yanı sıra Akdeniz ve Karadeniz'de de uzun bir kıyısı olduğunu aktardı.

Ukrayna'daki savaş neredeyse 14'üncü ayına girerken Türkiye'nin Kiev ve Moskova arasında bir arabulucu olarak konumlandırdığını bildiren İrlanda gazetesi, Ankara'nın Karadeniz kıyısındaki Ukrayna limanlarından dünyaya gönderilen tahıl anlaşmasındaki rolüne vurgu yaptı.

TCG Anadolu dünya basınında: Erdoğan askeri güç gösterisi yaptı

'Erdoğan seçim öncesi drone gemisiyle askeri güç gösterisi yaptı' diyen Amerikan yayın kuruluşu Bloomberg, törenle tanıtılan yeni geminin Türkiye'nin savunma itibarını parlattığını aktardı.

Haberin Devamı

Lübnan televizyonu El Meyadin, 'Türk ordusu ilk yerli üretim drone gemisini teslim aldı' başlıklı haberinde Türkiye'nin yıllar geçtikte savunma sanayiini geliştirmek için önemli miktarda kaynağı kanalize ettiğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "TCG Anadolu dünyanın ilk muharip drone taşıyan gemisi" dediğini izleyicilerine aktaran televizyon, 231 metrelik dev gemiyle askeri operasyonların yanı sıra insani operasyonların yapılabileceğini de ekledi.

TCG Anadolu dünya basınında: Erdoğan askeri güç gösterisi yaptı

Ukrayna yayın organı Pravda, 'Türkiye en büyük savaş gemisini devreye soktu: Dünyanın ilk drone gemisi' başlığını seçti. Haberde, TCG Anadolu'nun yerli üretim olduğu ve Türkiye'nin dünyadaki sayılı ülkelerden biri haline geldiği vurgulandı.

Yunan Kathimerini gazetesi, 'Erdoğan: TCG Anadolu, bölgesel güç liderliğindeki pozisyonumuzu onaylıyor' dedi, Ta Nea ise 'Mavi Vatan marşları' başlığını kullandı.