Dünya Tehdidin sonu kötü bitti

Tehdidin sonu kötü bitti

11.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada ABD Başkanı Biden’ı öldürmekle tehdit eden bir kişi, evine düzenlenen FBI operasyonunda çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi.

Tehdidin sonu kötü bitti

ABD Başkanı Joe Biden’a yönelik suikast paylaşımlarında bulunan ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılan Craig Deleeuw Robertson isimli kişi, FBI baskını sırasında çıkan çatışmada öldürüldü.

Haberin Devamı

İddianameye göre 74 yaşındaki Robertson, Facebook hesabı üzerinden Başkan Joe Biden ile eski başkan Donald Trump hakkında suçlamalar yönelten Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg’ı ölümle tehdit etti. Robertson, Adalet Bakanı Merrick Garland ve New York Eyalet Başsavcısı Lettitia James’i de hedef almış, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda Biden ile bu isimleri defalarca tehdit etmişti. Bunun üzerine Robertson hakkında FBI tarafından yakalama kararı çıkarılmıştı. Salt Lake City şehrinin yakınlarındaki Provo ilçesindeki evine FBI tarafından baskın düzenlenen Robertson, FBI ajanları gözaltı kararını tebliğ ettikleri sırada onlarla çatışmaya girdi. Robertson, FBI ekipleri ile yaşadığı çatışma sırasında vurularak olay yerinde hayatını kaybetti. Utah’da gaziler için bir hastanede konuşma yapmak ve bağış kampanyası düzenlemek üzere dün Salt Lake City’ye giden Biden ise, konu hakkında bilgilendirildi. Soruşturmanın sürdüğünü belirten FBI, Robertson’un kimliği ile ilgili ayrıntı vermedi.

Haberin Devamı

Tehdidin sonu kötü bitti

‘Tüfeğin tozunu aldım’

Robertson, Facebook’ta yayımladığı tehdit mesajlarından birinde, “Biden’ın Utah’a geleceğini duydum. M-24 keskin nişancı tüfeğinin üzerindeki tozu temizliyorum” ifadelerini kullanmıştı. Robertson’ın 2022 yılının eylül ayında da, yine sosyal medya hesabında “Bu bir veya iki devlet başkanlarının suikastı için doğru zaman. Önce Joe, sonra Kamala”, “Hey FBI hala benim sosyal medya hesaplarımı mı kontrol ediyorsun? Bende sizi tekrar alt edebileyim diye mermi dolu silah var” şeklinde paylaşımlarda bulunduğu da ortaya çıktı.