Dünya Terapisti şoka sokan sözler! Hasta ettiği oğlu için Trump'ı 'kurtarıcı' seçti

Terapisti şoka sokan sözler! Hasta ettiği oğlu için Trump'ı 'kurtarıcı' seçti

30.08.2022 - 06:58 | Son Güncellenme:

Floridalı doktor, kadının oğlunu mutlaka Colorado'daki nörologlara götürmesi gerektiğini söyleyince aile kararını verdi. 48 yaşındaki anne, iki çocuğunu da alıp 2017 sonbaharında Colorado'ya taşıdı. Verdiği bu kararın başına gelecek olan olaylara sebep olacağının henüz farkında değildi.

Terapisti şoka sokan sözler Hasta ettiği oğlu için Trumpı kurtarıcı seçti

Derleyen: Can Şişman / Milliyet.com.tr - İki çocuğuyla birlikte yaşıyordu. Kızı 13 yaşında, oğlu ise 5 yaşındaydı. Kızı ergenlik dönemlerindeki problemleri çözmek için bir süredir terapiste gidiyordu. Oğlu ise doğumundan itibaren pek çok sağlık sorunuyla boğuşuyordu. Hastaneye gitmek onlar için süpermarkete gitmek kadar normal bir eylemdi. 2017 sonbaharında yaşadıkları yer olan Florida'daki bir doktor onlara Colorado'daki bir çocuk hastanesini önerdi. Floridalı doktor, kadının oğlunu mutlaka Colorado'daki nörologlara götürmesi gerektiğini söyleyince aile kararını verdi. 48 yaşındaki anne, iki çocuğunu da alıp 2017 sonbaharında Colorado'ya taşıdı. Verdiği bu kararın başına gelecek olan olaylara sebep olacağının henüz farkında değildi.

Haberin Devamı

Terapisti şoka sokan sözler Hasta ettiği oğlu için Trumpı kurtarıcı seçti

DOKTORLARIN KARARI ONU KAYGILANDIRDI

48 yaşındaki Cynthia Abcug, sık sık hastalanan oğlunu tedavi ettirmek için Colorado'yu taşındığı dönemde mutlu ve huzurlu bir kadındı. Oğlunu sağlığına kavuşturmakta kararlıydı ve aldığı bu kararın ailesi için de yeni bir başlangıç olacağını düşünüyordu. Gittiği doktorlar, oğlunun yaşadığı sağlık problemlerinde daha önce çocuğun reçetesine yazılan bir ilacın sebep olduğunu fark etti. Doktorlar, söz konusu ilacı kesmeye karar verdi.

Doktorların bu kararı anneyi büyük bir kaygıya sürükledi. Florida'daki doktorun önerisi üzerine taşındıkları bu yeni yerde hiç beklemediği bir gelişmeyle karşı karşıya kaldı kadın. Söz konusu ilacın çocuğunun sağlığı için gerekli olduğunu düşünen ve büyük umutlarla gittiği doktorların kararını kabul etmeyen Abcug, bu andan sonra kaygılı bir görüntü çizmeye başladı. Çevresindekiler ondaki bu değişimi şaşkınlıkla takip ediyordu. Yeni taşındıklarında güleryüzü ve umutlu halleriyle dikkat çeken kadın gitmiş yerine kaygılı ve umutsuz bir anne gelmişti.

ABLANIN İDDİALARI TERAPİSTİ ŞOKE ETTİ

Takvimler 2019'un ocak ayını gösterdiğinde Cynthia Abcug'un hayatında her şey tepetaklak gitmeye başladı. Abcug ilk olarak oğlunu kaybetti. Kadının, oğlunun sağlık sorunları hakkında yalanlar söylediğinden şüphelenen sosyal hizmetler görevlileri, 7 yaşına gelen küçük çocuğu ondan aldı ve bir koruyucu aileye teslim etti. Abcug'un dünyası başına yıkılmış gibiydi. Oğlunun sağlığını önemsediğini düşünüyordu ancak sosyal hizmetler görevlileri onunla aynı fikirde değildi.

Haberin Devamı

Derin bir depresyon içine giren Abcug, bir yandan oğlunu geri kazanmanın yollarını ayırıyor, diğer yandan ise kızının psikolojik durumuyla yakından ilgilenmeye çalışıyordu. Yılın başında kardeşi başka bir aileye verilen ve artık 15 yaşına gelen abla, yeni taşındıkları yerde gittiği terapistte şaşırtıcı bir iddia ortaya koyacaktı. 15 yaşındaki genç kız, 2019'un sonbahar aylarında gittiği terapiste annesinin kardeşini koruyucu aileden kaçırmak için QAnon destekçileriyle birlikte harekete geçtiğini söyledi. Duydukları karşısında şoke olan terapist durumu yetkililere bildirdi.

Terapisti şoka sokan sözler Hasta ettiği oğlu için Trumpı kurtarıcı seçti

ONLARLA SOSYAL MEDYADAN İLETİŞİME GEÇTİ

Genç kızın terapistinin polise anlattığı şeyler ekipleri harekete geçirdi. 2019'un başında oğlunu kaybeden Cynthia Abcug ikinci kez aynı problemle karşı karşıya kaldı. Abcug, aynı yılın sonlarında bu kez 15 yaşındaki kızının velayetini kaybetti. Üstelik her şey bununla sınırlı değildi. Genç kızın ortaya attığı iddialar polisin anne hakkında soruşturma açmasına yol açtı. Bu süreçte kadının ne oğluna ne de kızına yaklaşmaması gerektiği yönünde bir mahkeme kararı çıktı. Hatta önlem olarak GPS monitörü yardımıyla kadının çocuklarından uzak bir mesafede olduğu kontrol ve takip edilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Genç kızın polise anlattıkları diğer şeyler ise daha da şaşırtıcıydı. Oğlu evden götürüldükten sonra neredeyse hiç yatak odasından dışarı çıkmayan anne, QAnon destekçileriyle sık sık buluşuyordu. Hatta kızına görüştüğü adamlardan birinin askeri geçmişe sahip bir keskin nişancı olduğunu dahi söylemişti. Kadın, sosyal hizmetler ekipleri tarafından taşıyıcı bir aileye verilen oğlunun 'pedofiller'in elinde olduğuna inanıyordu. Ülkede bir süredir tartışma konusu olan QAnon destekçileriyle de oğlunun kendisinden alınmasından sonra sosyal medya aracılığıyla iletişime geçmişti.

TRUMP'I 'KURTARICI' OLARAK GÖRÜYORLARDI

Cynthia Abcug'un oğlunu kurtarmak üzere birlikte harekete geçtiği QAnon destekçileri ABD'de son dönemde dikkat çeken bir harekete imza attılar. İlk olarak 2017 yılında ortaya atılan QAnon, Donald Trump'ın başkanlığı sırasında ortaya çıkan aşırı sağ görüşlü bir komplo teorisi olarak görülüyor. QAnon'culara göre Trump, uluslararası çapta bir pedofil ağı olan 'derin devlet'e karşı savaşan bir kurtarıcıydı. Onlara göre bu 'derin devlet'e aralarında Obama ya da Hillary Clinton gibi Demokrat Parti'den isimler olmak üzere dünyada pek çok kişi bu kişilere hizmet ediyor. Bu kişileri 'yamyam' ve 'pedofil' olarak tanımlayan birçok QAnon destekçisi, bu ağ ile birlikte çocukların istismara uğradıklarını ve çocuklar üzerinde çeşitli deneyler uygulandığını iddia ediyor.

Haberin Devamı

Yine bu kişiler, 'pedofil' olarak adlandırdıkları Demokratların Washington'ı ele geçirdiğini ancak Tanrı'nın kendilerine yardım ettiğini ve seçimleri Donald Trump'ın kazandığını belirtmişlerdi. Trump'ın kurtarıcı olduğuna inanan QAnon destekçileri, son başkanlık yarışını Joe Biden'ın kazanmasından ardından ise derin bir üzüntü yaşamışlardı.

QAnon hareketi her ne kadar ABD çıkışlı olsa da Birleşik Kralık, Fransa, Almanya ve Japonya'da da önemli sayıda destekçiye sahip bir hareket olarak görülüyor. QAnon'daki Q harfinin hükümet içinden birilerinin kendilerine gönderdiği şifreli mesajları temsil ettiğini söyleyen hareketin destekçilerinin, Biden'ın ABD Başkanı olmasından sonra ise kendi içlerinde bölünmüş bir görüntü çizdikleri ifade ediliyor. QAnon hareketi, FBI tarafından birkaç yıl önce 'iç terör tehdidi' olarak sınıflandırılmıştı.

Terapisti şoka sokan sözler Hasta ettiği oğlu için Trumpı kurtarıcı seçti

AKILLARA O DİZİYİ GETİRDİ

30 Aralık 2019'da Montana'da tutuklanan Cynthia Abcug'un yargılanmasına 8 Şubat 2021'de başlanmıştı. QAnon destekçileriyle sıkı bir iletişim ve iş birliği içinde olduğu tespit edilen Cynthia Abcug, geçtiğimiz günlerde ikinci derece adam kaçırma planı yapmaktan ötürü suçlu bulundu. Abcug'un alacağı cezanın önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor. Davaya dair şaşırtıcı bir detay daha paylaşan yetkililer, kadının şu anda 10 yaşında olan oğlunun halen koruyucu ailede olduğunu ve Abcug'un yanından ayrıldıktan sonra herhangi bir ciddi sağlık sorunu yaşamadını söyledi.

Haberin Devamı

Bu durum 2019 yapımı Hulu dizisi 'The Act'i akıllara getirdi. Hastalıklı bir anne-kız ilişkisini ele alan ve Gypsy Rose Blanchard ve annesi Dee Dee Blanchard'ın gerçek hayat hikâyesini konu alan dizi, pandemi öncesinde ABD'de büyük ses getirmiş, özellikle başrolleri paylaşan Patricia Arquette ve Joey King'in oyunculuk performansları övgü yağmuruna tutulmuştu. Dizide tıpkı Cynthia Abcug gibi çocuğu aslında hasta olmamasına rağmen 'çocuğu için savaşan kahraman anne' rolüne girip hastane hastane dolaşan Dee Dee Blanchard'ın başına gelenler dikkat çekici bir kurgu ve tempoyla izleyiciye aktarılmıştı.