Dünya The Simpsons'ın 2024 tahminleri neler? Tüyler ürperten 2024 tahminleri, Üçüncü Dünya Savaşı bile var

The Simpsons'ın 2024 tahminleri neler? Tüyler ürperten 2024 tahminleri, Üçüncü Dünya Savaşı bile var

22.04.2024 - 15:52 | Son Güncellenme:

Öngörüleri bir bir tutan popüler dizi, 'her şeyi bilmesiyle' tüm dünyada nam saldı. Sevenlerini asla hayal kırıklığına uğratmayan yapımın, 2024 ve geleceğe dair yeni tahminleri ortaya çıktı. Ürkütücü listede 'savaş' ve 'seçim' tahminleri öne çıkıyor.

The Simpsonsın 2024 tahminleri neler Tüyler ürperten 2024 tahminleri, Üçüncü Dünya Savaşı bile var

The Simpsons, Amerikan sit-com dizisi. The Simpsons, 'Springfield' adlı kurgusal şehirde yaşayan Simpson ailesi etrafında dönüyor. Aile üyeleri Homer (baba), Marge (anne), Bart (erkek çocuk), Lisa (kız çocuk) ve Maggie (bebek) şeklinde. Dizi, toplumun çeşitli yönlerini, pop kültürünü, politikayı ve daha birçok konuyu hiciv ve mizah ile ele almasıyla biliniyor.

Haberin Devamı

Yapım, yıllar öncesinden yaptığı tahminlerin gerçekleşmesiyle nam saldı. Donald Trump'ın ABD Başkanlığı'ndan Kovid-19 salgınına, at eti skandalından, ebola salgınına nokta atışı öngörüler duyanları şaşkına çeviriyor. Dizisinin yeni öngerilerinin ortaya çıkmasıyla ise, gözler yeniden popüler diziye çevrildi. İşte beklenen olaylar...

YAPAY ZEKA VE ROBOTLARIN İŞ GÜCÜNÜ 'ELE GEÇİRMESİ':

The Simpsonsın 2024 tahminleri neler Tüyler ürperten 2024 tahminleri, Üçüncü Dünya Savaşı bile var

23. sezon 17. bölümde, Burns'ün (işveren) nükleer santraldeki her işçiyi bir robotla değiştirmesinin ardından Homer işini kaybeder. Robotların halihazırda fabrikalarda nasıl çalıştığı ve yapay zekadaki gelişmeler göz önüne alındığında, 2024 yılı ve sonrasında robotların iş gücündeki insanların yerini alması mantıksız görünmüyor.

Haberin Devamı

TRUMP'IN 2024 ADAYLIĞI: 

2015'te yayınlanan bir bölümde Bart, 30 yıl sonraki hayatıyla ilgili bir tahmin alıyor. Homer'ın 'Trump 2024' kelimelerinin yanından geçerken görülebilmesi ise ilginç. Dikkat çeken bir diğer detay ise, bahsi geçen bölüm 2000 yılında yayınlandı. Yani Donald Trump'ın, başkan seçilmeden yıllar öncesi...

SANAL GERÇEKLİK İLE 'YEMEK':

The Simpsonsın 2024 tahminleri neler Tüyler ürperten 2024 tahminleri, Üçüncü Dünya Savaşı bile var

Birinci sezon 17. bölümde Marge ve Homer, sanal dünya fikrini araştırmaya karar veriyor. Bölümde ikilinin, sanal gerçeklik gözlüpü takmışken bir makineye bağlı olan pipetlerin yardımıyla 'sanal şekerleme' yedikleri görülüyor. Tat paylaşımı teknolojisi adıyla yaşanan gelişmeler ise, bu tahminin de fazla geçmeden gerçekliğimiz haline gelebileceği yorumunun yapılmasına sebep oluyor.

III. DÜNYA SAVAŞI:

The Simpsonsın 2024 tahminleri neler Tüyler ürperten 2024 tahminleri, Üçüncü Dünya Savaşı bile var

Simpsonlar'ın özel bir bölümünde Homer ailesine III. Dünya Savaşı'nın başladığını söyleyerek şakalar yapıyor. Nükleer silahların geliştirilmesinden bu yana uluslararası liderler birbirlerine yönelik tehditleri artıyor ve savaş korkuları da tetiklenmeye devam ediyor. Hal böyleyken 2024 yılında dünya böyle bir trajediye her zamankinden daha yakın görünüyor.