Dünya TikTok dedektifleri

TikTok dedektifleri

31.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dünyanın dört bir yanından 15 gencin, güvenlik açıklarıyla gündeme gelen Çinli sosyal medya devi TikTok’un nasıl daha güvenli hale getirileceği konusunu araştırmak üzere görevlendirildiği açıklandı.

TikTok dedektifleri

İki kez toplanan 15 kişilik “Gençlik Konseyi”nin TikTok’un CEO’su Shou Chew ile görüştüğü belirtildi. Grup, 2024 için önceliklerinin TikTok’un gençler için güvenli ve erişilebilir bir yer olmasını sağlamak olacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Eleştirilere önlem

Toplantıda, genç TikTok kullanıcıları için çevrimiçi bir yardım merkezi olan platformun “Gençlik Portalı”nın yeniden aktif hale getirilmesi ve şirketten engelleme süreçlerinin nasıl olduğu konusunda bilgi talep edildiği bildirildi. TikTok’un güvenlik başkanı Val Richey, “Gençlerden aldığımız geri bildirimler üzerinde çalışarak önlem alıyoruz” dedi.

Sosyal medya mercek altında

Instagram ile Facebook’un üst şirketi Meta’nın ve TikTok’un sahibi ByteDance’in de aralarında bulunduğu sosyal medya şirketleri, gençlerin korunması için önlem almamakla eleştiriliyor. Bu nedenle devletler önlem alıyor. İngiltere’deki Çevrimiçi Güvenlik Yasası, şirketlerin özellikle çocukların sosyal medya ağlarında korunmasını gerektiriyor. Yasayı ihmal edenlere büyük para cezaları öngörülüyor.