Dünya Tinder'da tanışıp 250 bin dolar dolandırılmıştı... Verdiği karar şoke etti!

Tinder'da tanışıp 250 bin dolar dolandırılmıştı... Verdiği karar şoke etti!

28.11.2022 - 16:44 | Son Güncellenme:

Beyaz atlı prensi olduğuna inandığı sahte elmas prensi tarafından yüklü miktarda dolandırılan genç kadın, psikolojisi bozulunca akıl hastanesine yatmak zorunda kalmıştı. Hayatını yoluna koymaya çalışan genç kadın, şimdiyse verdiği şaşırtıcı gündemde...

Tinderda tanışıp 250 bin dolar dolandırılmıştı... Verdiği karar şoke etti

Londra'da yaşayan 27 yaşındaki Norveçli lisansüstü öğrencisi Cecilie Fjellhoy, 2018'de Tinder'da milyarder elmas varisi olduğunu iddia eden 28 yaşındaki bir gençle tanıştı. Ekranı sağa kaydırıp eşleşme gerçekleştiğinde ise beyaz atlı prensini bulduğunu düşündü. Ancak kendisini Simon Leviev adıyla tanıtan adam, kısa süre içinde genç kadının rüyalarını süslemeyi bırakıp ona kabusu yaşattı. Çünkü genç kadının vurulduğu adam, onu 250 bin dolar dolandıran uluslararası bir dolandırıcıdan başkası değildi. Öyle ki hayatı altüst olan Cecilie, psikiyatri koğuşuna yatmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Leviev'in profili, şık takım elbiseler ve tasarım giysilerle dolu, jet sosyete hayatı yaşayan, egzotik kumsallarda kokteyllerini yudumlayan ve yüksek enerjili iş toplantılarına katılan bir adamı gösteriyordu. Fjellhoy'un, kendisini tasvir ettiği "Elmas Prensi" olduğundan şüphe etmesi için hiçbir neden yoktu. Hatta onun adını Google'da arattı ve gerçekten de Rus-İsrailli milyarder ve elmas kralı Lev Leviev'in, nam-ı diğer "Elmasların Kralı" olduğunu gördü ve bu adamın, Simon Leviev'in babası olduğunu düşündü. Bilmediği şey, iki adamın aslında akraba olmadığı ve Lev'in Simon adında bir oğlu olmadığıydı.

Tinderda tanışıp 250 bin dolar dolandırılmıştı... Verdiği karar şoke etti

Fjellhoy, bu adamın kendisinin deneyimleyeceğinden çok farklı bir hayat yaşadığını düşünerek onunla tanışmaya karar verdi. Bu tanışma kısa sürede bir ilişkiye dönüştü. Biri özel jette olmak üzere birkaç lüks randevunun ardından Leviev, Fjellhoy'dan kız arkadaşı olmasını istedi ve ondan "müstakbel eşi" olarak bahsetmeye başladı. Ancak sözde işi için sürekli seyahat ettiğinden, ilişkilerinin büyük bölümü uzun mesafeli olarak yürüyordu. Uzun mesajlar, zaman zaman görüntülü konuşmalar ve kısa süren ziyaretler...

Haberin Devamı

"DÜŞMANLARIM PEŞİMDE" YALANI

Leviev, Fjellhoy'a elmas endüstrisinin "tehlikeli" olduğunu ve bazı "düşmanları" olduğunu söyledi. İddialarını desteklemek için, postayla gönderilen mermilerin fotoğraflarını ve bir "saldırı"dan sonra kanlar içinde ve dövülmüş gibi görünen koruması Peter'ın bir resmini gösterdi. Filmde Fjellhoy, "Benim peşimdeler, Tanrı'ya şükürler olsun ki Peter var, yoksa ölmüş olurdum" dedi.

Tinderda tanışıp 250 bin dolar dolandırılmıştı... Verdiği karar şoke etti

Leviev daha sonra kredi kartlarını kullanamadığını, çünkü düşmanlarının onu bu şekilde takip edebileceğini söyledi.. Fjellhoy'a American Express kartını geçici olarak, "iki hafta falan" kullanıp kullanamayacağını sorduğunda genç kadın tereddüt etmeden kabul etti.

Çok geçmeden Fjellhoy ona 250 bin dolar borç vermişti. Simon da ona 500 bin dolarlık bir çek gönderdi. Bu hamlesiyle Cecilie'in ona ödünç verdiğinden daha fazlasını göndererek cömert görünmek istiyordu. Ancak çek karşılıksızdı. Cecilie'in kafası karıştı, American Express ile temasa geçti ve ondan erkek arkadaşının bir fotoğrafını paylaşmasını isteyen iki ajanla bir toplantı yaptı:

Haberin Devamı

“Birbirlerine baktılar ve 'İşte bu adam' dediler. 'O bir profesyonel, geçimini sağlamak için bu işi yapıyor' dediler. Her şey bir yalan. O bir elmas prensi, bir milyarderin oğlu değil. Sevdiğim adam asla gerçek olmadı, her şeyi yalandı. Korkunçtu, çünkü bir bakıma onu hala seviyordum ya da olduğunu düşündüğüm kişiyi... Bir insan nasıl bu kadar kötü olabiliyor anlamıyorum. Beni tanıdığını hissetmiştim."

Cecilie, Leviev'in kandırdığı kadınlardan sadece bir tanesi. Leviev ilk 2015'te Finlandiya'da iki kadını dolandırmakla suçlanmış ve daha sonra 2019 yılında Cecilie'in iddialarıyla ilgisi olmayan dört ayrı dolandırıcılık olayında suçlu bulunmuş ve 15 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Beş ay sonra serbest bırakılan Leviev, kendisine yöneltilen iddiaları reddediyor.

Olaydan beş yıl sonra Cecilie yeniden aşkı bulmak istediğini söylüyor ve benzer olayların yaşanmaması için kampanyalar yürütüyor.

Tinderda tanışıp 250 bin dolar dolandırılmıştı... Verdiği karar şoke etti

Cecilie dahil birçok kadının hikayesini inceleyen "Twinder Swindler" adlı belgeselde yer alan ve artık dünyanın birçok yerinde tanınan 33 yaşındaki Cecilie, özellikle polisin ve sağlık çalışanlarının bu konuda eğitilmesini talep ediyor.

Yeniden aşkı bulmaya hazır olduğunu söyleyen ve uygulamaya geri dönen Cecilie şimdi de bir reality televizyon programına katılıyor.

Tinderda tanışıp 250 bin dolar dolandırılmıştı... Verdiği karar şoke etti

Haberin Devamı

DOLANDIRICILIK KARŞISINDA NELER YAPILMALI?

Bugünlerde ünlüleri ünlü olmayanlarla eşleştiren bir reality televizyon programına katılan Cecilie'nin dolandırıldıklarından şüphelenenler için bazı tavsiyeleri var.

Cecilie, bu yönde şüphesi olanların bir an önce polise gitmesini ve bankalarıyla irtibata geçmesini öneriyor. Cecilie, "Sorun şu ki, dolandırıcılıkta kırmızı bayrakları fark etmiyorsunuz. Eğer aklınıza takılan bir şey varsa aileniz ve arkadaşlarınızla da konuşun" diyor.

İsrail'de yaşayan Leviev ile tesadüfen Tel Aviv'de karşılaştığını anlatan Cecilie, "Ben ona baktım, o da bana baktı. Ona el salladım. Artık ondan korkmuyorum ama çok fazla insan korkuyor. O artık bana zarar veremez" diyor ve devam ediyor:

"Benim hedefim ünlü olmak değildi, onu hapse sokmak ve başka insanları korumaktı. Onu şimdi dışarıda görmek çok moral bozucu."